De KCV

Om deze Vernieuwing te ervaren en te leren kennen
Lees verder >>
Viering 50 jaar KCV Vier met ons mee
Lees verder >>
Steun ons met gebed en giften
Lees verder >>
 

retraites algemeen
introductietekst

Emmausdagen
Eigen website
 

Stille retraites

In stille retraites schenk je elkaar de stilte, ook tijdens maaltijden en bij het drinken van koffie of thee. Zo kun je langere tijd openstaan voor wat Gods Geest in jouw hart wil duidelijk maken. Dan kun je rustig nadenken over datgene wat jou bezighoudt of over de inhoud van wat je hoorde in gebeden, vieringen, lezingen en begeleidingsgesprekken.

Helemaal stil is zo'n retraite nooit. Elke dag kun je een persoonlijk begeleidingsgesprek hebben en je hoort elkaar bidden tijdens de lofprijzingen en in de Eucharistievieringen.

Soms is er in een stille retraite ook gezamenlijke 'bible sharing'. Dan lees je met een groep een gedeelte uit de Bijbel en spreek je daarover met elkaar.

Meer:

Meer en actuele informatie vindt u:

- in de agenda

- in de retraitefolder

- in ons tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

De stille retraites die de katholieke charismatische gemeenschap Chemin Neuf verzorgt, zijn in Nederland zeer bekend geworden door de tv-uitzendingen Op zoek naar God. Daarin is te zien hoe bekende Nederlanders zo’n retraite volgen. Zie  http://www.eo.nl/beam/programma/zoektgod/gemist/ en http://www.npo.nl/op-zoek-naar-god/POMS_S_EO_113972  

 

 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter