KCV

 
 

Woestijndag in Emmaus

Donderdag 12 oktober 2023

Deze regionale open bezinningsdag van de KCV op donderdag 12 oktober 2023 is een Woestijndag in bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 te Helvoirt. Tijd: 9.30 (koffie/thee) - 16.00 uur. Aanmelding verplicht.

Een dag waarin we ruimte maken voor God om ons geloof te voeden. We horen twee inleidingen, vieren samen Eucharistie, er is biechtgelegenheid en een gezamenlijke broodmaaltijd. 

Thema: word nog bekendgemaakt

De woestijndag is een bezinningsdag waarop we tijd willen maken om ons geloof te voeden. We horen een tweetal inleidingen, vieren samen eucharistie en er is biechtgelegenheid. Tevens wordt er voor een broodmaaltijd gezorgd.

Tijd/programma:

Inloop vanaf 9:30 uur.

Het programma start om 10.00 uur.

We eindigen rond 16.00 uur.

De kosten voor deelname zijn € 18, te betalen via: NL96 ABNA 0889 9949 78, t.n.v. st. Laetare, o.v.v. Woestijndag oktober 2023.  Vermeld ook de naam waarmee je je hebt opgegeven. Vroegboekkorting: Wie zich al vóór 10 september aanmeldt, hoeft slechts € 15 te betalen.

Aanmelden en info: woestijndag@gmail.com

of Dorris Rijnen, 06-23101515.

Aan de vorige Woestijndag namen zestig mensen deel, onder wie vier priesters en een diaken. Het thema was 'Matiging en stilte: een geneesmiddel voor lichaam en ziel' en de spreker priester Jan van der Stok

Jan van der Stok is priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Tot hij met emeritaat ging, was hij pastoor te Schagen. Al sinds 1976 is hij betrokken bij de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Hij heeft ervaring in het geven van retraites voor innerlijke genezing.

De laatste jaren is vasten opnieuw ontdekt door de geneeskunde. Lichamelijke vastenkuren worden met succes aangewend tegen beschavingsziekten. Het vasten, 40 dagen woestijn, wordt ook gekenmerkt door stilte. Je maakt ruimte voor verinnerlijking en bewustwording van Gods aanwezigheid. Het zwijgen draagt bij tot aandacht voor je ziel. Zo wordt het vasten een geneesmiddel voor je innerlijke pijn.

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter