KCV

 
 

Woestijndag in Emmaus

Donderdag 12 oktober 2023

Deze regionale open bezinningsdag van de KCV op donderdag 12 oktober 2023 is een Woestijndag in bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 te Helvoirt. Tijd: 9.30 (koffie/thee) - 16.00 uur. Aanmelding verplicht.

Een dag waarin we ruimte maken voor God om ons geloof te voeden. We horen twee inleidingen, vieren samen Eucharistie, er is biechtgelegenheid en een gezamenlijke broodmaaltijd. 

Spreekster: Zuster Marie-Liesse Pouls*

Thema: EEN PAREL IN GODS OGEN

Je bent kostbaar in Gods ogen, kostbaarder dan een parel. Deze wetenschap is een goede basis voor een gezonde christelijke spiritualiteit. Op deze Woestijndag zal zuster Marie-Liesse Pouls* vanuit haar kennis en ervaring, ons dieper laten doordringen in de mooie inzichten die ze heeft gekregen omtrent dit thema. Benieuwd? Wees welkom!

De woestijndag is een bezinningsdag waarop we tijd willen maken om ons geloof te voeden. We horen een tweetal inleidingen, vieren samen eucharistie en er is biechtgelegenheid. Tevens wordt er voor een broodmaaltijd gezorgd.

Tijd/programma:

Inloop vanaf 9:30 uur.

Het programma start om 10.00 uur.

We eindigen rond 16.00 uur.

De kosten voor deelname zijn € 20, te betalen via: NL96 ABNA 0889 9949 78, t.n.v. st. Laetare, o.v.v. Woestijndag oktober 2023.  Vermeld ook de naam waarmee je je hebt opgegeven.

Vroegboekkorting: Wie zich al vóór 28 september aanmeldt, hoeft slechts € 17,50 te betalen.

Aanmelden en info: woestijndag@gmail.com

of Dorris Rijnen, 06-23101515.

*Zr. Marie-Liesse Pouls maakt deel uit van de Gemeenschap van Jeruzalem. Zij studeerde Humane Voeding aan de Landbouw Universiteit van Wageningen en Theologie in Straatsburg. Van 2011-2013 volgde zij de studie Spiritualiteit aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana te Rome. Zij heeft ervaring als geestelijk verzorger/begeleider en in de pastoraal.

Aan de vorige Woestijndag namen zestig mensen deel, onder wie vier priesters en een diaken. Het thema was 'Matiging en stilte: een geneesmiddel voor lichaam en ziel' en de spreker priester Jan van der Stok, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Tot hij met emeritaat ging, was hij pastoor te Schagen. Al sinds 1976 is hij betrokken bij de Katholieke Charismatische Vernieuwing. 

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter