Gebed en Bijbel

Door Jan van Beeck ofm
Lees verder >>
Interviews met Tiny Pouwels
Lees verder >>
Ook Bijbellezen en gebed
Lees verder >>
 
 

INTERNETPROJECT JEZUÏETEN

De jezuïeten zijn in Nederland zeer actief op internet. Sinds Pinksteren 2015 hebben ze een nieuw internetproject: www.biddenonderweg.org. Via deze website bieden ze dagelijks een professioneel gemaakte podcast met een uitgewerkte gesproken en muzikale meditatie, uitgaande van de Bijbellezingen van de dag. Het geheel is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Je klikt op de datum en hoort de meditatie.

Er is ook een speciale app voor, de podcasts kunnen worden gedownload via iTunes en de website zelf is high tech. Er is in Amsterdam een speciale studio gebouwd voor de opnames.

Pater Nikolaas Sintobin SJ, die aan dit project werkt, is ook te zien in het EO-programma Op zoek naar God, waarin bekende Nederlanders een week in de stilte gaan in een klooster van de katholieke charismatische gemeenschap Chemin Neuf.

Tijdens de advent en de veertigdagentijd stuurden de jezuïeten elke dag per e-mail een meditatie naar duizenden mensen die zich hadden ingeschreven. Daarbij gaven ze tips hoe je thuis kunt bidden en ze verwezen naar regionale groepen waarin je ervaringen kon uitwisselen (www.ignatiaansbidden.org).

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter