Kinderen

Die het kinderprogramma zag
Lees verder >>
Voor alle leeftijdsgroepen
Lees verder >>
Kinderen staan vooraan!
Lees verder >>
 
 

Kinderen en Generations

Jezus roept de kinderen

'Zacheüs klimt in de boom om Jezus te kunnen zien'. 'Jona is eigenwijs maar doet uiteindelijk toch wat God zegt'. 'Jezus is de Goede Herder die al Zijn schapen (kinderen) kent'. 'God heeft jou talenten gegeven en heeft jou nodig!'. Dat zijn zo enkele van de onderwerpen die tijdens het kinderprogramma de afgelopen jaren aan bod gekomen zijn.

Sinds een paar jaar heeft het toerustingsweekend (het laatste volle weekend in januari) een andere naam: Generations. Verschillende leeftijdsgroepen komen bij elkaar in Helvoirt, met elk hun eigen indrukken en ervaringen uit het leven. Hoe mooi is het om die samen te delen en te werken aan vernieuwing van ons geloof, luisterend naar de stem van de Heilige Geest.

Jezus wist het wel: ‘laat de kinderen bij mij komen en houd ze niet tegen, want voor hen is het koninkrijk van God’. Als we het over generaties hebben, dan mogen de kinderen vooraan staan!

Een rode draad

Als een rode draad loopt het kinderthema door het weekend. Met verhalen, spelletjes, werkjes, gesprekjes, speurtochten en natuurlijk de kindermis.

De kleintjes tot ongeveer drieënhalf jaar mogen in hun eigen ruimte spelen en verzorgd worden. Als ze daar al aan toe zijn horen ze op hun niveau het bijbelverhaal en mogen tekenen en knutselen daarover.

De kinderen vanaf drieënhalf jaar worden meestal verdeeld in twee leeftijdsgroepen. Naast het ‘serieuze’ werk is er natuurlijk ook tijd voor vrij knutselen en spelen. Als het weer het toelaat gaan we naar buiten. Maar een speurtocht door het grote huis is ook best spannend!

De oudste groep heeft ook ’s avonds programma. Na het rode-draad gedeelte maken we met hulp van de mensen uit de keuken iets lekkers. Ieder mag zijn eigen pizza maken, we bakken wafels of versieren onze eigen wrap. Ook is er elk weekend een film die we in twee avonden samen kijken. Natuurlijk met lekker drinken en wat chips.

Samen met de andere generaties

Tijdens de afsluitende mis zijn we allemaal bij elkaar. Wel gaan de kinderen tussendoor naar de eetzaal om het evangelie in hun eigen taal te horen en een spelletje of werkje te doen. Op een geschikt moment tijdens de mis laten de kinderen zien wat ze tijdens het weekend gemaakt hebben of zingen het thema-liedje.

Het is een weekend om dikkere vrienden te worden met heel veel kleine en grote mensen en vooral: dikkere vrienden met Jezus, de grootste Vriend van elke generatie!

 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter