CHARIS

 
 

Toward Jerusalem Council II

'Op weg naar een tweede vergadering van Jeruzalem' is een internationaal oecumenisch verzoeningsinitiatief dat mede door charismatische vernieuwing kon groeien. Gebed, doorleefd geloof, je laten leiden door de Heilige Geest en verootmoediging zijn hierbij essentieel. Het gaat om verzoening tussen Jood en niet-Jood binnen het Lichaam van Christus.

joods

Dit initiatief begon bij in-Jezus-gelovende Joden, met name rabbi Marty Waldman, en protestants-evangelische gelovigen. Door de rooms-katholiek priester Peter Hocken en diaken Johannes Fichtenbauer* - prominente voortrekkers in de charismatische vernieuwing - werd de Rooms-Katholieke Kerk erin betrokken, tot op het hoogste niveau. In de allereerste Internationale Charis Service of Communion benoemde het Vaticaan twee mensen die zeer nauw betrokken zijn bij Toward Jerusalem Council II, Johannes Fichtenbauer en Etienne Vetö.

Het Nederlandse comité van Toward Jerusalem Council II werd in 2004 opgericht, organiseert o.m. een voorbedegroep, open dagen, een nieuwsbrief en heeft een theologische werkgroep .    

'Tweede' verwijst naar 'het eerste concilie van Jeruzalem' in Handelingen 15. De leerlingen van Jezus stonden toen voor de vraag wat ze aan moesten met de niet-Joodse mensen die tot geloof in Jezus waren gekomen. Nu moet de Kerk, die voor het overgrote deel bestaat uit niet-Joden, gaan bepalen hoe haar houding moet zijn ten opzichte van haar eigen joodse fundamenten en de velen Joden die nu geloven in Jezus/Jesjoea als de Messias.

Artikelen, audio en video over het Joodse volk en de Kerk: via deze startpagina.

Website: www.tjcii.nl

*Hieronder op video Peter Hocken, Johannes Fichtenbauer en Marty Waldman tijdens een symposium in het Vaticaan, bij de viering van 50 jaar katholieke charismatische vernieuwing in Rome.

VideoMeer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter