Kinderen

Die het kinderprogramma zag
Lees verder >>
Voor alle leeftijdsgroepen
Lees verder >>
Kinderen staan vooraan!
Lees verder >>
 
 

Jeugdwerk Wanwee

Geschiedenis

'In 1973 begon Frater Siardus van der Zweep zijn eerste kinderbijbelclub 'One Way' (naar Johannes 14,6) in Arnhem. De kinderen noemden de club al gauw 'Wanwee'. En toen het werk na een paar jaar een grote vlucht nam en er veel clubs ontstonden, is deze naamgeving overgenomen. In goede tijden was er een netwerk van meer dan honderd clubs in Nederland, België, Indonesië, Suriname en op de Antillen.

wanwee-fietsende-kinderen

Het jeugdwerk van Wanwee bestond niet alleen uit de kinderbijbelclubs, maar er werden ook kinderdagen en leidersdagen georganiseerd. Daarnaast werden ook het kinderblad Jeugdpost, met daarin onder andere een stukje evangelie en een kleurplaat voor elke zondag, en de bijbelknutselwerkjes door vele kindernevendienstgroepen gebruikt. Tevens onderhield Frater Siardus contact met alle groepen door een contactbrief te schrijven.' Dit is een citaat uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde, januari 2000. Lees hier het hele artikel.

Frater Siardus overleden

Op 9 oktober 2021 is frater Siardus overleden. Klik hier voor een terugblik op zijn leven en zijn jeugdwerk Wanwee, waarvan het archief is ondergebracht in het Katholiek Documentatiecentrum te Nijmegen, als onderdeel van het archief van de KCV.

Meer over Wanwee.

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter