Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Naar website kinderen


neem ook een abonnement
Dan blijf je verbonden

veel zang en muziek
In de KCV
 

LOFPRIJZEN MET BLOVED WAS FEEST

Acht jaar lang plezier met BLoved. De lofprijzingen met deze kinderband waren telkens een muzikaal feest met kinderen van groot tot klein. Niet alleen op vakantieconferentie Celebrate maar ook op tweede pinksterdag tijdens de Nationale Open Dag. En tijdens de Toerustingsweekenden (later Generations).

BLoved-2013fGS

Op de foto: Kinderband BLoved in zijn laatste samenstelling met van links naar rechts: Peter van den Bempt, Zenzi Burgy, Maarten Pouwels, Cecilia Nolden en Esther Pouwels.

Maarten en Esther Pouwels gingen ons voor met in de loop van de jaren veel enthousiaste mensen naast hen. Met leuke, mooie, eerbiedige en gekke liedjes. Met verhaaltjes, grapjes en toneelstukjes en niet te vergeten de vrolijke decors. Lofprijzen en aanbidden met BLoved was feest in de 'tent' en feest in de hemel!

Cd's

In 2007 begon BLoved op Celebrate en meteen was er ook een Preesfeest, zoals ze een praiseparty of lofprijsfeest noemen. De tent barstte uit zijn voegen, want iedereen wilde daar bij zijn, niet alleen de kinderen. Er werd een eerste cd opgenomen. Alle kinderen kregen de cd na Celebrate toegestuurd. Heel wat kinderen liepen steeds naar de brievenbus om te kijken of de cd al gekomen was. Er werd thuis geoefend en de kinderen keken er naar uit om BLoved weer 'in het echt' te zien. Na de eerste cd zijn er nog twee uitgebracht*.

Alles uit de kast

'Dat je bemind bent', dat heeft BLoved al die jaren uitgedragen naar de kinderen toe. Van alles werd daarvoor uit de kast gehaald. Lofprijzing en aanbidding met zang, drums, trommels en trompet. Eén jaar mochten de kinderen meespelen met hun eigen kazoo en dat hebben we geweten! Maar er waren ook gekke toneelstukjes met Georg bijvoorbeeld en de poppen Daaf (over het appeltje van de Heilige Geest) en Luus. Zelfs goocheltrucs kwamen er aan te pas om de kinderen op een leuke manier uit te leggen hoezeer zij bemind zijn door onze Vader in de hemel. BLoved sloot aan bij het algemene thema van het kinderwerk voor die dag, dat weekend of die week. In de kindermissen hadden zij een speciaal plekje met bijzondere liedjes. BLoved speelde bekende liedjes en Maarten schreef ook zelf liedjes, ook nog in 2014. Of hij maakte ze 'up to date': Laat zo je ledlamp schijnen… God is COOL...

Toppers

BLoved-2013-Celebrate-Ester

In de oudste groep was 'Stap uit de boot, durf op water te lopen' jarenlang een van de grote toppers. Kinderen mochten rappen op het podium en de meisjes 'boden' tegen de jongens op. Bij de jongere kinderen was er altijd het lied 'Welkom, welkom' en bijvoorbeeld:  'Ik wil meer en meer gaan lijken op Jezus', met alle gebaren die erbij horen. Vooral de kleintjes kwamen al snel uit hun stoel en hielden niet meer op met dansen. Zo wist BLoved op een bijzondere manier in te spelen op de verschillende leeftijdsgroepen. Ze speelden in op de sfeer in de groep als die om een enthousiaster of juist een rustiger liedje vroeg. Zij verstonden de kunst vanaf het podium echt contact te hebben met de kinderen of hen naar voren te halen voor gebaren of rap.

Fijne herinneringen

2014 was het laatste jaar dat we van BLoved mochten genieten. Na veel wisselingen in de bezetting van de muziekgroep hebben Maarten en Esther besloten om te stoppen. Wij, en vooral de kinderen, zullen hen enorm missen. Wat zij hebben nagelaten is een schat aan fijne herinneringen en natuurlijk de cd's.

Maarten, Esther en ieder die in de loop van de jaren meegespeeld heeft met BLoved: dank je wel! Jullie zijn bijzonder bemind.

Namens het kinderwerk van de KCV, 

Liesbeth Timmermans

BLoved-2007-fPvdM

Op de foto: BLoved in 2007.

Je kunt nog kijken op de website www.bloved.nl en misschien een berichtje schrijven bij de fanmail. Op www.kcv-net.nl/meer/kinderen/historie/bloved zal informatie over Bloved blijven staan.

*Alle drie de uitgebrachte cd's kregen de titel Live@Celebr8! en werden door de kleur van de hoes gekenmerkt: blauw (2007), groen (2008) en Rood (2010, kwalitatief de beste cd).

De bandleden die ooit hebben meegedaan met BLoved: Maarten en Esther Pouwels, Sanne van der Spek, David Uijl, Zenzi Burgy, Matthijs Jansen, Rafaël Straayer, Shirley van den Berg, Cecilia Nolden en Peter van den Bempt.

Dit artikel stond in Bouwen aan de Nieuwe Aarde, 2015-2

Dit is document a4075 op www.kcv-net.nl

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter