KCV

 
 

Theologische scholing en wetenschappelijk onderzoek inzake charismatische vernieuwing

Voor een theologische doordenking van de charismatische vernieuwing zijn er mogelijkheden, ook op universitair niveau.

De cursus Theologie van de nieuwe evangelisatie aan het Sacred Heart Major Seminaryin Detroit is een aanrader. Prominente leraren uit de Katholieke Charismatische Vernieuwing, zoals dr. Mary Healey en dr. Ralph Martin, geven daar les. Dit seminarie biedt in samenwerking met een universiteit in Rome cursussen in de zomervakantie met aansluitend onderwijs via internet en de mogelijkheid een internationaal erkend licentiaat te halen. Dit programma omvat vier zomers met steeds vijf weken in Detroit en door het jaar online onderwijs voor priesters. Vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam neemt anno 2017 rector Jeroen de Wit eraan deel (willibrordseminarie.nl). Info: www.shms.edu

De Leerstoel Theologie van de charismatische vernieuwing aan de VU in Amsterdam is momenteel (2017) vacant, maar heeft al heel wat cursussen kunnen verzorgen waarvan het materiaal voor een groot deel online staat. Zie www.stucom.nl/leerstoel en deze gratis info-brief.

Gemeenschap Chemin Neuf heeft het Institute of Theology of Dombes (ITD) dat in samenwerking met de Katholieke Universiteit in Lyon cursussen aanbiedt en van internet gebruik maakt. In het Frans is er al het nodige beschikbaar, vertaling naar het Engels is anno 2017 nog niet gerealiseerd. 

 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter