CHARIS

 
 

Internationaal moderator van CHARIS

Pino Scafuro uit Argentinië werd in mei 2021 de nieuwe moderator van CHARIS.

De eerste moderator van CHARIS, Jean-Luc Moens, bekleedde deze functie van 2019 tot 27 maart 2021.

Door familieomstandigheden heeft hij - na een persoonlijk gesprek met paus Franciscus - besloten zijn taak terug te geven. Hij maakte dat bekend met deze brief. Hij schrijft dat hij meer tijd wil kunnen vrijmaken voor zijn gezin met zeven kinderen. Het Dicasterie voor Leken, Familie en Leven, waar CHARIS een onderdeel van is, beraad zich over zijn opvolging. 

Jean-Luc Moens was aangesteld voor een periode van 3 jaar. Kort na zijn verhuizing naar Rome kreeg zijn oudste dochter in België een zeer ernstig ongeluk, waarna blijvend mantelzorg nodig werd. Zij is moeder van twee kinderen en raakte ernstig verlamd. Tijdens mijn ontmoeting met Franciscus op 19 februari 2021 vroeg de paus me naar mijn gezinssituatie en toonde veel medeleven met de zware beproeving die we momenteel doormaken, legt Moens in zijn brief uit. Na intens gebed heb ik de beslissing genomen om dichter bij mijn gezin te zijn en daarom een nieuwe weg te bewandelen.

De kerkelijke raadgever van CHARIS, kardinaal Raniero Cantalamessa, had niets dan lof voor de enorme en voorbeeldige toewijding van Jean-Luc, die al zijn energie bleef schenken ondanks de delicate gezinssituatie. Jean-Luc Moens heeft CHARIS een voorbeeld nagelaten dat we niet zullen vergeten. Wij zullen hem vergezellen met al onze genegenheid.

jlOp 1 juni 2020 hield de franstalige Moens voor Nederland deze online toespraak in het Nederlands over de doelstellingen en oecumenische dimensie van CHARIS: tekst video's

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter