CHARIS

 
 

Toewijdingsgebed - Als dienaar/dienares van de stroom van genade

Kopieer dit gebed als je ermee instemt, pas eventueel de tekst aan, zet je naam eronder en mail het naar aanmelding@charis4all.nl.

HEER onze God,

Vader in de hemel,

paus Franciscus herinnert ons aan uw bedoelingen met de charismatische vernieuwing.*

Ik kies ervoor om dienaar/dienares te zijn van deze stroom van genade.

Aan U wijd ik mij toe, mijn tijd en mijn mogelijkheden,

om uw bedoelingen met deze stroom van genade te helpen realiseren, geleid door uw Heilige Geest.

Door Christus, onze Heer.

Amen.

 

TOELICHTING

Paus Franciscus omschrijft de charismatische vernieuwing als een ‘stroom van genade’ en noemt mensen die zich ervoor inzetten 'dienaar of dienares van deze stroom van genade'. Wij nodigen je uit om je toe te wijden als dienaar/dienares van deze stroom van genade. Dat kan door bovenstaand gebed (dat gepubliceerd dit NOVEENGEBED) of een eigen varianttekst daarop te ondertekenen.

Op CHARIS-dag van 1 juni willen we zoveel mogelijk briefjes met persoonlijke toewijding voor het altaar leggen in de eucharistieviering 's morgens. Deze briefjes met toewijding zullen we  toevertrouwen aan de bisschop die namens de bisschoppenconferentie het contact onderhoudt met de nieuwe bewegingen en ook met de CHARIS, emeritus hulpbisschop J. van Burgsteden sss. Daarmee drukken we uit dat we ons dienstwerk willen doen onder de pastorale verantwoordelijkheid en de herderlijke taak van onze bisschoppen.

De overhandiging van de briefjes vindt rond 21.00 uur plaats in de kapel bij mgr. J. van Burgsteden sss in Amsterdam, tijdens het online-avondprogramma dat om 20.00 uur begint.  Je toewijding kun je per e-mail sturen aan aanmelding@charis4all.nl

*Zie in dit Noveengebed hoe paus Franciscus ons herinnert.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter