Doneren

 
 

ANBI en KCV

De Stichting Katholieke Charismatische Vernieuwing heeft een verklaring van de Belastingdienst dat zij wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften aan de Stichting Katholieke Charismatische Vernieuwing fiscaal aftrekbaar zijn.

Als u een gift geeft, zowel eenmalig als periodiek, heeft u de mogelijkheid deze voor de inkomstenbelasting van uw inkomen af te trekken. Een belangrijke voorwaarde om uw gift te mogen aftrekken is dat u deze gift doet aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Om in aanmerking te komen voor een ANBI-beschikking moeten organisaties wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten het kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen zijn. De Stichting Katholieke Charismatische Vernieuwing valt in deze categorie. Ook instellingen die bijdragen aan het algemeen nut komen in aanmerking.

Andere voorwaarden zijn onder andere dat de instellingen geen winstoogmerk hebben, dat de feitelijke werkzaamheden voor meer dan 90% een algemeen belang dienen en dat de instellingen voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Meer informatie over de ANBI-beschikking en het aftrekken van giften kunt u vinden via www.anbi.nl of www.belastingdienst.nl/giften.

Vragen?

Indien er na het doornemen van deze informatie nog vragen zijn, dan kunt u deze stellen aan onze administratie. Deze is op werkdagen bereikbaar per telefoonnummer 0492-554644 of via www.kcv-net.nl/contact.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter