Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Komende Nationale open dag
2e pinksterdag 2015

meer over Jacob's Ladder
Interview met Matthijs Jansen

Toespraak Hans Eschbach bij de KCV in Ede
Adriana Bronneberg

Over de Preek van bisschop de Jong
Tijdens de Nationale Open Dag - Adriana Bronneberg

Verslag 2013
Nationale Open Dag
 

FAKKEL AAN DE JONGEREN

Verslag Open dag KCV tweede pinksterdag te Ede

We hebben aan Adriana Bronneberg (foto hiernaast), een van de bezoekers van de Nationale Open Dag van de Katholieke Charismatische Vernieuwing, gevraagd om haar indrukken op te schrijven. Hier haar impressies.

Het was zeer heet die dag. Toen ik in de auto zat vanuit Limburg dacht ik: zouden de apostelen het ook zo heet hebben gehad toen de tongen van vuur op hun hoofden dansten? Ik geloof écht wel dat ze in brand moeten hebben gestaan, want vanaf toen gingen ze de wereld rond om het goede nieuws te verspreiden. Dus die gedachte troostte me enigszins toen ik puffend drie kwartier te laat arriveerde.

Veranderingen

Ik was al jaren niet meer op deze Nationale Open Dag geweest. Het viel mij daarom extra op dat er (naast het lekkere bekende bakkie koffie en andere versnaperingen, de infostands, de nieuwe en oude ontmoetingen, de uitingen van charismatische gaven, het gebed over elkaar) werkelijk veranderingen hadden plaatsgevonden. En daar wil ik de nadruk op gaan leggen in dit artikel. Want Jezus zegt dat we toekomstgericht moeten zijn en niet achterom moeten blijven kijken.

De jonge generatie

Loes Zuidervaart 2014

Het was drukker dan ik had verwacht, de grote zaal zat bijna vol en tot mijn grote verbazing zag ik weinig grijze hoofden, maar meer jongeren en dertigers, veertigers en vijftigers. Dat vond ik geweldig. Een nieuw elan. Niet dat ik wat tegen grijze hoofden heb, helemaal niet. Zij hebben het ons toch maar allemaal mooi voorgedaan en de handdoek niet in de ring gegooid. We hebben goede mentoren aan hen.

Maar de jeugd heeft de toekomst. Dus dat zit wel snor binnen de Vernieuwing. Dat was ook te merken aan de jongedame op het podium, die voor de eerste keer het programma mocht presenteren (Loes Zuidervaart, foto hierboven). Goed gedaan hoor. Ik dacht: prachtig, ze hebben de fakkel doorgegeven aan de jongeren. En die zijn heel enthousiast.

Ladder de hemel in

Hokjesmentaliteit is onder de jongeren nauwelijks te vinden. Ze doen gewoon hun ding en durven over bestaande (kerk)muren heen te springen. Ze zijn heel open en enthousiast. Gaan de wereld over alsof het niks is, letterlijk of via social media. Ook door de microfoon werd verteld dat de deelname van de jongeren en de jeugd bij de activiteiten van de KCV flink aan het groeien is. Dank U, Jezus, kan ik alleen maar zeggen!

De grote verrassing die dag vond ik persoonlijk toch wel Jacob's Ladder (zie onder). Die speelden écht wel een ladder de hemel in. Ik dacht: 'Maak plaats voor de Heilige Geest! Die is de trap aan het afdalen.' Ik zag het helemaal voor mij.

Jacobs Ladder Ede 2014

Ik vertoef met regelmaat tussen niet-katholieke christenen en bij sommigen zijn de lofprijzingen zeer uitbundig. Nou, Jacob's Ladder, jullie doen er écht niet voor onder. Ik hoor een uitstekend samenspel en zie dat jullie een hechte band hebben met elkaar. Ik had nog nooit van jullie gehoord, laat staan jullie gehoord, en ik zie een grote toekomst voor jullie. Ik ben die dag fan geworden.

Video paus Franciscus

's Middags vóór de eucharistieviering was er een video te zien van paus Franciscus die een oproep deed aan ons gelovigen (zie pag. 11). Hij sprak erover dat we onze broeders en zusters in de Heer moeten liefhebben. 'The language of the heart' bezigen, 'de taal van het hart'. En dat het wonder van de eenheid is begonnen. En dat God dit wonder van de eenheid afmaakt. Gelukkig…

Adriana Bronneberg

Uit: Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2014-5 

Dit is document a4059 op www.kcv-net.nl.

Meer over de Nationale Open Dagen

Nationale-open-dag-dansen2014

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter