Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

meer in deze editie
Van Bouwen aan de Nieuwe Aarde

alles over
Celebrate
 

14E CELEBRATE EN NOG STEEDS ENTHOUSIAST!

Monique en Teus Stouthart

Ja, wij hebben alle edities van de vakantieconferentie Celebrate meegemaakt en we zien uit naar de aankomende in mei te Voorthuizen. Het thema, Amazing newness, wekt verwachtingen.

Eerlijk gezegd was een van onze eerste gedachten: misschien een beetje fris voor ons als vaste kampeerders. Maar ook hoogzomer hebben we wel eens van PET-flessen kruiken gemaakt vanwege bijna nachtvorst aan de grond in het koudere noorden van het land. Soms was het met je slippers waden door het water dat de tent instroomde en soms liep het water over je rug vanwege de hitte. In dit land is er geen peil op te trekken en dat geldt ook voor het weer tijdens het aankomende Celebratefestival.

Innerlijke vuur opgestookt

We willen ons niet door de temperatuur laten leiden als we een week vakantie vieren waarbij geloofsverdieping en ontmoeting met geloofsgenoten op de voorgrond staan. Het gaat om het innerlijke vuur dat opgestookt wordt, de goede gesprekken en unieke vriendschappen.

Vieren en samen optrekken

We leven in een tijd en omgeving waarin het steeds belangrijker wordt dat gelovige mensen en gelovige gezinnen elkaar ontmoeten. We hebben elkaar nodig. Er zijn niet veel plaatsen waar we nog met een groot aantal katholieken van alle leeftijden samenkomen, laat staan een hele week het geloof en de sacramenten vieren, vorming ontvangen en samen optrekken. Het is geweldig dat dit op Celebrate gebeurt.

Vriendschappen

Je zou kunnen zeggen dat onze kinderen zijn ‘grootgebracht’ met Celebrate. Via het kinderprogramma naar tienerfestival 4U! en daarna in de leiding of ondersteunende werkzaamheden. We hopen en bidden dat ze ook doorstromen naar de jongeren en volwassenen. Natuurlijk is het niet alleen een succesverhaal, maar een weg van vallen en opstaan, zoals dat gaat bij opgroeien. In ieder geval zijn wij als ouders dankbaar voor de hechte en trouwe vriendschappen die zij dankzij Celebrate hebben gesloten. Ze beleven er ook naast de bijeenkomsten veel steun en plezier aan.

Cadeautjes

Voor ons als echtpaar heeft Celebrate elk jaar weer een cadeautje. Steeds merken we dat we een stap zetten in ons geloof of een verdieping beleven in onze relatie. Daarnaast zijn er de waardevolle contacten met andere ouders, volwassenen en jongeren. We leren van de verhalen en ervaringen van anderen. Bovenal is Celebrate altijd een bemoediging om te blijven vertrouwen op God en met hoop naar de toekomst uit te zien.

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2018-1

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter