Kinderen

Die het kinderprogramma zag
Lees verder >>
Voor alle leeftijdsgroepen
Lees verder >>
Kinderen staan vooraan!
Lees verder >>
 
 

Tweede Pinksterdag

Kinderprogramma Nationale Open Dag 

Elk jaar wordt op tweede pinksterdag door de KCV een Open Dag georganiseerd. Natuurlijk hoort daar een kinderprogramma bij!  Zonder opgave vooraf toegankelijk voor alle kinderen die met hun ouders meekomen naar deze dag. 

Waar: Zie te zijner tijd in de agenda waar het is

Tijden: (onder voorbehoud) 9.45-12.00 uur en 13.15-17.00 uur.

 


'Jezus geneest en is je vriend’, dat was het thema van het kinderprogramma van een vorige Nationale Open dag (2015). Daarmee sloten we aan bij het algemene thema van de dag:  ‘Beter worden’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de baby’s en de peuters was er beneden een prachtige ruimte met veel speelgoed, mogelijkheid om de kleintjes te verzorgen en zelfs te laten slapen. Bij mooi weer kunnen ze naar buiten waar een omheinde speeltuin is.

De peuters die dat al kunnen mogen luisteren en kijken naar een verhaal over het thema en werkjes maken, liedjes zingen en spelletjes doen.

De andere kinderen hadden boven hun ruimtes. De kleuters kunnen spelen in twee met elkaar verbonden ruimtes die helemaal voor kleuters ingericht zijn.

Zij horen verhalen over Jezus en hoe wij in Zijn Geest mogen leven. Op de NOD 2015 hoorden ze over hoe Jezus mensen geneest en vandaag nog onze beste vriend is. Maar ook dat zij andere kinderen kunnen helpen, bijvoorbeeld door hun vriendje te zijn,  en elkaar ‘beter’ kunnen maken.

De kinderen van basisschoolgroepen 3, 4 en 5 horen een verhaal uit de bijbel dat bij het thema past en praten daarover met elkaar. Ze mogen spelen, tekenen en knutselen op de tafels in hun ruimte.

 

Dan is er nog een soort ‘chill’- ruimte voor de oudste kinderen (basisschool 6,7 en 8). Zij worden aan de hand van het thema uitgedaagd na te denken over Jezus maar ook over de vragen die Jezus stelt. Wat vraagt Jezus van jou? Natuurlijk is ook in deze groep tijd voor spel en creativiteit.

Aan het begin van de middag is er voor alle kinderen en begeleiders een kindermis. De kinderen die hun eerste Heilige Communie gedaan hebben zullen de Hostie mogen ontvangen en de andere kinderen krijgen een kruisje.

's Middags is er een spelprogramma met de kinderen van basisschoolgroepen 3 t/m 8. Als het droog is vindt dat plaats in het bos dat vlak bij het gebouw ligt.

 

 

Als je 12 jaar bent, mag je kiezen of je mee wilt doen met het kinderprogramma of met het tienerprogramma.

 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter