KCV

 
 

Heer, leer mij bidden

€ 3+ verzendkosten
Te bestellen via dit formulier

Het doel van deze cursus is te leren om dagelijks een tijd van gebed en een moment van reflectie te houden. Het is een leren luisteren naar Gods stem en met Hem praten. Dit is voor onze groei als christen heel belangrijk. Vanuit deze tijd van gebed kunnen allerlei andere vormen van bidden (Eucharistieviering, psalmen bidden, voorbede doen) een diepere inhoud krijgen.

Deze cursus is vooral gericht op het spreken met Jezus. Er worden steeds evangelieteksten gebruikt.

Onderwerpen:

- In de liefde van Jezus binnengaan

- Berouw en aanvaarding van vergeving

- Innerlijke genezing

- Jezus' roepstem horen

- Jezus beter leren kennen

- Het Laatste Avondmaal

- Het lijden en sterven van Jezus

- De vreugde van Jezus' verrijzenis binnengaan

Na de introductiebijeenkomst zijn er nog zeven bijeenkomsten. Het trouw volhouden van het dagelijkse bidden is een belangrijke voorwaarde om dit bidden te leren. In kleine groepjes wordt daar tijdens de bijeenkomsten over gesproken.

Handleiding en deelnemersboekjes

Om de introductieavond en de zeven daar op volgende bijeenkomsten goed voor te bereiden is er een uitvoerige handleiding gemaakt. Deze handleiding en de cursusboekjes zijn te bestellen op het Dienstencentrum van de KCV.

Auteurs

Deze cursus is een Nederlandse bewerking van 'Lord, teach us to pray', geschreven door zuster Lucy Rooney S.N.D. en pater Robert Faricy S.J. De Nederlandse bewerking is van Jan van Beeck ofm.

Uitgever

In 1994 uitgegeven door de Stichting Bouwen aan de Nieuwe Aarde, die in 2001 haar naam veranderde in Stichting Katholieke Charismatische Vernieuwing.

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter