Gebed en Bijbel

Door Jan van Beeck ofm
Lees verder >>
Interviews met Tiny Pouwels
Lees verder >>
Ook Bijbellezen en gebed
Lees verder >>
 

Lezing van vandaag
Wat er vandaag wereldwijd in alle katholieke eucharistievieringen wordt gelezen uit de Bijbel

Overzicht Schriftlezingen
Om te printen, in je Bijbel te leggen en de lezing van de dag op te zoeken op een rustig plekje waar je met God alleen kunt zijn. Of met anderen samen in een groep of bij de maaltijd.
 

Hele Bijbels op internet

Interessant voor Bijbelstudie en het citeren van teksten

De hele Willibrordvertaling van de Bijbel in de vertalingen van 1995 en 1975 en ook de officiële Latijnse vertaling van de Bijbel zijn te vinden op rkbijbel.nl. Om toegang te krijgen tot de vertaling van 1995 moet u eerst een (gratis) account aanmaken en inloggen. Dan klikken op Willibrordvertaling en de gewenste vertaling kiezen uit dit overzicht:Willibrordvertalingen

Gratis toegang tot de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 heeft u via www.debijbel.nl en door in te loggen met een gratis account ook tot de Bijbel in Gewone Taal. Tegen betaling van een jaarlijkse donatie biedt het Nederlands Bijbelgenootschap op www.debijbel.nl ook toegang tot een groot aantal andere vertalingen (inclusief de katholieke Willibrordvertaling 2012) en een uitgebreid archief aan achtergrondinformatie bij de Bijbel.

Verschillende oude (protestantse) vertalingen zijn gratis toegankelijk en soms compleet te downloaden via www.gratisbijbel.nl.

Via www.biblija.net heeft u gratis toegang tot een groot aantal Bijbelvertalingen in allerlei talen, maar niet meer in het Nederlands. 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter