KCV

 

Meer over
Jan van Beeck en zijn publicaties

Tekst van het onzevader
Nieuwe officiële vertaling
 

Het onzevader uitgelegd

In dit boekje geeft Jan van Beeck uitleg over de betekenis van het ONZEVADER, zoals dat in de Bijbel staat opgetekend. De hoofdstukken van dit boekje zijn als artikelen verschenen in het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde in 1998, 1999 en 2000 en zijn nog altijd zeer inspirerend.

Het ONZEVADER is het gebed dat Jezus ons leert. Voor iedere leerling van Jezus is het goed te weten wat Jezus precies bedoelt met de woorden van het ONZEVADER. Jan van Beeck verstaat de kunst om dat uit te leggen vanuit de Griekse grondteksten.

Het ONZEVADER bestaat uit zeven beden. Van Beeck: 'De eerste drie gaan over het positieve: we vragen dat de Vader zijn Naam heiligt door zijn wil te doen geschieden, zodat zijn Koninkrijk gevestigd wordt op aarde zoals in de hemel. De middelste bede gaat over datgene wat we nodig hebben om te kunnen leven en om het werk te kunnen doen dat God ons te doen geeft. De laatste drie beden gaan over het negatieve: schuld, beproeving en de slechte.'

Het is bestellen op het KCV-dienstencentrum
40 pagina, € 3,50 per stuk plusverzendkosten (vanaf 10 exemplaren geen portokosten).

De hele serie artikelen waar dit boekje van gemaakt is staat ook als 0416 op www.stucom.nl.

Persbericht over deze publicatie, om aan te bieden aan redacties van parochiebladen, parochie websites en andere redacties.

Deze informatie is ook heel geschikt om te verspreiden via Facebook met de knop hieronder.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter