KCV

 

Meer publicaties

 

Een nieuw Pinksteren?

L.J. Kardinaal Suenens

Heruitgave in verbeterde vertaling

247 bladzijden
Aanbiedingsprijs: € 10 inclusief verzend- en administratiekosten.     (Normale prijs: € 10,- plus verzendkosten)

Bestelformulier

Het vuur van het begin

In dit boek is het vuur van de eerste jaren van charismatische vernieuwing in de katholieke Kerk aanwezig. Kardinaal Suenens was degene die tijdens het Tweede Vaticaans concilie bij verrassing en met succes pleitte voor het opnieuw doen functioneren van charisma’s. Toen hij in de jaren na het concilie hoorde over charismatische vernieuwing onder rooms-katholieken in de Verenigde Staten, ging hij eropaf. Het veranderde zijn leven en hij publiceerde in 1973 dit boek erover: Een nieuw Pinksteren? En hij werd gevraagd door de paus om deze vernieuwing internationaal te begeleiden.

Wat belet deze vernieuwing?
Voor kardinaal Suenens is de charismatische vernieuwing 'de Kerk in beweging'. Het vraagteken in de titel Een nieuw Pinksteren? wijst erop dat die beweging van de Kerk niet vanzelf gaat.
Waarin bestaat dan de hoop die uitgaat van deze Vernieuwing voor de Kerk, die als geheel charismatische is? Wat belet dat die Vernieuwing zou doorbreken? Op deze vragen vinden wij antwoorden in de 3 boeken die onder de naam De heilige Geest, levensadem van de Kerk zijn uitgegeven. Een nieuw Pinksteren? is boek I. De boeken II en III zijn deze Mechelse documenten.
Wie de tekst van dit boek liever digitaal leest, kan hier terecht (gratis, maar donatie aanbevolen).

De oorspronkelijke uitgave van het boek Een nieuw Pinksteren? Zag er zo uit:
cover-!e-uitgave-Een-nieuw-Pinksteren

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter