Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 
 

EFFECTIEVE VIDEOBOODSCHAP PAUS FRANCISCUS

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2014-5

Tijdens de Nationale Open Dag van de KCV in 2014 te Ede werd een gedeelte getoond van de video 'Pope to Copeland: Catholics and charismatics must spiritually unite. Daarin is te zienhoepaus Franciscus zich met een videoboodschap richt tot een charismatische evangelische leidersconferentie onder leiding van de protestantse televisie-evangelist Kenneth Copeland.

Video boodschap paus Franciscus via Tony PalmerPaus Franciscus gaf deze videoboodschap mee aan de anglicaanse bisschop Tony Palmer, die in genoemde conferentie in de Verenigde Staten zou spreken. De paus zegt in zijn boodschap te kiezen voor de 'taal van het hart' en maakt een vergelijking met Jozef, die in Egypte zijn broers herkent en later ook door zijn broers wordt herkend. Zo kunnen christenen, na een tijd van vijandigheid, elkaar als broers gaan herkennen.

Tony Rome en zaalOp de video is te zien hoe de korte videoboodschap van de paus in de Verenigde Staten in februari 2014 wordt gepresenteerd, getoond en beantwoord.

Geen vooropgezet plan

Tony Palmer was een oude bekende van de paus en werd vlak na Kerstmis 2013 tot zijn stomme verbazing zomaar opgebeld door de paus, die hem weer eens wilde ontmoeten. De paus had daar geen vooropgezet plan mee en tijdens hun ontmoeting kwam spontaan het idee op een videoboodschap te maken.

Copeland zijn responsReactie van voorganger Coopland na het zien van de videoboodschap

Van dit gebeuren staan verschillende versies op internet. Van dit gebeuren staan verschillende versies op internet (soms ook met negatief commentaar) die samen al meer dan 500.000 keer zijn bekeken* 

Tony Palmer overleden

Op 20 juli 2014 is Tony Palmer door een verkeersongeluk om het leven gekomen! Hij heeft met de videoboodschap van de paus aan de oecumenische toenadering tussen de Rooms-katholieke Kerk en de evangelische en pinksterbewegingen een bijzondere impuls gegeven. Enkele weken voor zijn dood bracht hij opnieuw een bezoek aan de paus, maar nu samen met een aantal grote leiders uit de wereldwijde evangelische en pinksterbewegingen. Ook Kenneth Copeland is inmiddels bij paus Franciscus op bezoek geweest.

*Zie onder het relaas van Palmer, de videoboodschap van de paus en de reactie van de conferentie. Meer hierover op pag. 37 van dezelfde editie, de wetenswaardigheid 'paus Franciscus en evangelische en pinksterbewegingen'. 

VideoDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter