Other languages

 
 

Papiamentu

In Nederland is een groot aantal Papiamentssprekende katholieken betrokken bij de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Zij hebben eigen initiatieven, gebedsgroepen, gemeenschappen en muziekgroepen in Nederland en onderhouden een sterke band met de Antillen en Aruba. HoogvlietLofprijsgroep Mensaheronan di Pas

Hun contactgegevens staan in onderstaande afbeelding (vergroot deze afbeelding op uw scherm). Anno 2023 zijn er groepen in Amsterdam, Groningen, Schiedam, Breda, Zwolle, Hoogvliet, 's-Hertogenbosch, Zoetermeer, Nieuwegein, Delft, Zwijndrecht, Almere, Tilburg, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. 

Ook de gegevens over hun maandelijkse eucharistievieringen staan in dit overzicht. De meeste vieringen van de Antilliaanse gemeenschappen worden tweetalig gevierd: Papiamentu en Nederlands.  

Grootste gebedsgroep van Nederland

Een van deze groepen is zo ongeveer de grootste katholieke charismatische gebedsgroep in Nederland: de groep in de parochie te Rotterdam-Hoogvliet. Daarbij is ook een jongerengroep met een eigen Facebookpagina.

Hoor hier lofprijsgroep Mensaheronan di Pas in 2022 op de nationale open CHARIS-dag te Utrecht.

Ook op andere plaatsen hebben ze muziekgroepen, zoals bijvoorbeeld in de regio Schiedam-Delft de jongerengroep United Voices of Joy, die op hun Facebookpagina deze video hebben staan: 

Historie

De wereldwijde katholieke charismatische beweging Couples for Christ verzorgde voor Papiamentssprekenden een toerusting (volgeboekt met 70 deelnemers), waarvan de afsluitende viering voor iedereen toegankelijk was op zondag 19 februari 2023 in de Mariakerk te Hoogvliet. Deze beweging komt uit de Filippijnen en op doorreis naar de Antillen gebruiken ze hun tussenstop in Nederland om ook hier vorming te geven.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter