KCV

 

Het bestuur
Van Stichting KCV
 

NIEUWE PENNINGMEESTER DOMINIQUE BAVELAAR

Mijn betrokkenheid bij de activiteiten van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) begon in 2014, toen ik door een vriend werd meegenomen naar Hightime. Ik heb hier vrienden aan overgehouden die ik nog steeds koester.

Op Celebrate ben ik voor het eerst heel bewust in aanraking gekomen met de Heilige Geest en de kracht die van Hem uitgaat. Ik ben opgegroeid in een warm rooms gezin, waarin ik altijd door Gods nabijheid en door gebed omringd was. God is dus altijd in mijn leven geweest, maar op sommige momenten sta ik sterker in mijn geloof dan op andere momenten.

Drijfveer

Op den duur kreeg ik het verlangen in mijn hart om zelf de keuze voor God te maken en me verder te verdiepen in het geloof. De KCV heeft hierin voor mij een cruciale rol gespeeld. Juist omdat een uitgangspunt bij de KCV is dat je bij God mag komen zoals je bent, ongeacht of je soms twijfels of verschillen van inzicht hebt of niet de perfecte christen bent: de Heilige Geest kan door iedereen werken.

Die ervaring is voor mij de drijfveer geweest om me in te zetten als vrijwilliger op de jongerenkampen en daarna als teamlid in de organisatie van 4U! en Hightime. Dit was voor mij ook een ‘stok achter de deur’ om met een groep jonge mensen actief met het geloof bezig te zijn. Iets wat er in onze gebroken wereld soms bij inschiet, als je probeert om dit helemaal zelf te doen.

Dingen mogelijk maken

Ik wil dat anderen ook worden aangeraakt door het vuur van de Heilige Geest. Om die reden wil ik nu ook in mijn rol als bestuurder met de portefeuille financiën bijdragen aan het werk van de KCV. Ik zie mijn rol als iemand die dingen mogelijk maakt: mogelijk maken dat de praktische dingen geregeld zijn, zodat door Gods Geest geïnspireerde activiteiten kunnen opbloeien.

Mijn deskundigheid

In het bestuur breng ik brede financiële expertise mee. In het dagelijks leven werk ik voor een pensioenuitvoerder, waarvoor ik voorspellingen doe en berekeningen maak. Hiermee draag ik bij aan advisering van pensioenfondsen ten aanzien van pensioenbeleid. Ook houd ik me bezig met advisering ten aanzien van implementatie van het nieuwe pensioenstelsel.

Ik ben dus niet gespecialiseerd in boekhouding, wat voor de rol van penningmeester wellicht het meest nodig is, maar vanuit conceptueel strategisch oogpunt en vanwege affiniteit met risicomanagement kan ik de invulling van het penningmeesterschap op goede wijze proberen waar te maken.

Dominique Bavelaar

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2023-3

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter