Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 
 

Loslaten, God laten

Vlieland is de plek voor mijn vrouw en mij om tot rust te komen. Het kleine eiland en de zee doen wonderen. Vooral die ene steen waarop ik tijden kan zitten turen over het water. De bootreis is al een feest. Zo gauw je aan boord stapt, de toeter gaat en het schip van wal steekt, laat je het land achter je.

Eigen ballast loslaten

We hebben het vaak over loslaten. Je eigen ballast loslaten, van je af laten glijden zoals je het land achter je laat, loslaat. Het is een geluksgevoel zoals we dat ook kunnen ervaren in een Talitakumiweekend. Deelnemers getuigen daarvan, keer op keer.

Deze weekenden heten niet voor niets weekenden voor (innerlijke) genezing en bevrijding! Innerlijk staat dan wel tussen haakjes, maar juist die innerlijke genezing is het meest wezenlijke wat ons kan gebeuren.

Iemand die van een ernstig pijnlijke schouder genezen was bij een dienst met pater Tardif, zei mij later dat ze de Heer daar erg dankbaar voor was. Toch was ze liever genezen van haar depressie, waar ze erg onder leed. Innerlijke verwondingen doen vaak meer pijn dan lichamelijke. Door haar lichamelijke genezing kreeg ze wel meer Godsvertrouwen en kon ze, zo goed en zo kwaad als het ging, haar depressie beter hanteren.

Boekjes over innerlijke genezing

Vlak voor dat ik naar Vlieland ging, dook ik in mijn boekenkast om een paar boeken mee te nemen. Vreemd genoeg pakte ik twee boekjes over innerlijke genezing die ik in een ver verleden had gelezen. Vrij van vroeger, genezing van pijnlijke herinneringen*, geschreven door de Amerikaanse jezuïeten Dennis en Matthew Linn, (Stichting Vuur, 1993) en Innerlijke rust als weg naar God** van de Franse priester Jacques Philippe, (Kok-Kampen / Carmelitana-Gent, 1997). Beide boekjes zijn aanraders en prettig om te lezen, geen taaie kost. Je hoeft ze ook niet van voor naar achter te lezen. Neem een hoofdstuk dat je aanspreekt. Misschien spreekt God je aan door de tekst heen!

Leo Omlo

*Vrij van vroeger, tweedehands wel eens voor bijvoorbeeld

€ 3,50 (excl. verzendkosten) te koop via www.boekwinkeltjes.nl.

**De innerlijke rust, 2e druk (2006) voor € 8,75 te koop via www.deboog.nl.

Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2018-4

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter