KCV

 

doop in de Geest
Introductietekst
 

Video pater Cantalamessa over de doop in de Geest

Net for God maakte een video van een half uur waarin pater Raniero Cantalamessa vertelt over zijn eigen doop in de Heilige Geest, en over het belang van deze doop voor iedereen. Er is een versie met Nederlandse voiceover.

Het is een professionele documentaire, gemaakt door de gemeenschap Chemin Neuf, met beelden van een internationale pinksterviering van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Rome.

Paus Franciscus heeft pater Cantalamessa benoemd tot predikant van het pauselijke huishouden. Ook paus Johannes Paulus II en paus Benedictus XVI kozen pater Cantalamessa voor deze invloedrijke functie. Jaarlijks preekt pater Cantalamessa voor de kardinalen in het Vaticaan. En hij is ook een veelgevraagde spreker in internationale oecumenische bijeenkomsten, bijvoorbeeld in Buenos Aires. Daar heeft paus Franciscus hem meerdere keren ontmoet, toen hij nog aartsbisschop van Buenos Aires was. 

Raniero Cantalamessa werkte als professor aan een universiteit in Milaan. Hij voelde zich door de Heer geroepen deze baan op te geven om beter het evangelie te kunnen gaan verkondigen. Enige tijd nadat hij zijn baan kwijt was, werd hij bij verrassing gevraagd door paus Johannes Paulus II om predikant in Vaticaanstad te worden.

Groepsgesprek

Deze dvd is heel geschikt om met een groep naar te kijken en daarna in gesprek te gaan over vragen als: 'Heb jij de doop in de Geest ervaren?', 'Wat wil je daarover vertellen?'. Lees het artikel 'In gesprek over je doop in de Geest', uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde.

Meer:

Cantalamessa over wat de Pinksterkerken en de rooms-katholieke Kerk elkaar te bieden hebben: een fragment uit wat hij tijdens een retraite in Vaticaanstad vertelde (Engels tekst op www.iccrs.org, de website van de internationale KCV die er ook is in het Italiaans, Spaans, Frans en Portugees). 

 

VideoDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter