Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Tot het einde van haar leven bleef zij getuigen
En haar woonkamer bleef een plaats van ontmoeting
 

Getuigenis - Met de verzoening kwam ook de genezing

Maria Rombouts

Het thema van deze open dag in 's‑Hertogenbosch, Jezus, bron van nieuw leven, is mij recht uit het hart gegrepen. Ik heb dat namelijk aan den lijve ondervonden.

Mijn leven is niet gemakkelijk geweest. Ik ben bedrogen door mensen van wie ik het niet had verwacht. Niet één keer, maar jaren lang. Dat kweekte bij mij haatgevoelens en wrok. Een gevoel van machteloosheid en eenzaamheid, want ik kon er met niemand over praten. Voor het oog van iedereen was ik een vrolijk en opgeruimd iemand. Ik lachte veel en het ging altijd goed. Maar ondertussen...

Er is in die tijd een toneelspeelster aan mij verloren gegaan. Die wrok en haatgevoelens kon ik niet kwijt raken, omdat ik de steun niet zocht waar ik hem kon vinden. Ik ging héél sporadisch naar de kerk en had zeker in dertig jaar niet meer gebiecht.

Ik ben wel goed katholiek opgevoed en ging als kind nooit met tegenzin naar de kerk. Maar ik voelde mij door het leven zo tekort gedaan dat ik mijn hart sloot voor alles wat met God te maken had. Totdat ik door Hemzelf geroepen werd, heel onverwacht en op een vreemd moment. Ik zat in mijn luie stoel in een boekje te lezen. Géén stichtelijk boekje, nee, een alledaags kasteelromannetje. En ineens kreeg ik zo'n overweldigend geluksgevoel en zo'n diepe vrede over me - het was aangrijpend. En hoe ik het weet of hoorde kan ik niet verklaren, maar ik wist ineens: Jezus bestaat en Hij is er voor jou.

En dat was het begin van mijn leven. Op dat moment kon ik ook werkelijk iedereen liefhebben. Dat is nu vijf jaar geleden en sindsdien is er veel gebeurd. Ik kwam bij een charismatische gebedsgroep en daardoor bij een zeven‑weken‑vorming. Toen heb ik voor het eerst na dertig jaar gebiecht. En mèt de verzoening kwam ook de genezing. Weg waren mijn haat, wrok en eenzaamheid. In plaats van een schijnvrolijk mens werd ik een blij mens - en dat gaat veel dieper. Dat betekent vrede, rust en liefde tot de evenmens.

Voor al degenen die mij verdrietig hebben gemaakt bid ik nu uit heel mijn hart dat ze de Heer mogen ontmoeten. Wie door Jezus bij de hand genomen is, kàn Hem niet meer loslaten. Hij is het werkelijke leven, Hij geeft er inhoud aan. En dáárom spreekt het thema mij zo aan: Jezus, de bron van nieuw leven. Dank  en prijs de Heer. Alleluia.

Dit getuigenis is in 1996 in de Maaspoort te 's-Hertogenbosch uitgesproken op de Nationale Open Dag van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (ca. 2000 deelnemers) en gepubliceerd in Bouwen aan de Nieuwe Aarde 1996-5.
Meer over Maria Rombouts

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter