Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 
 

ALLES WORDT ANDERS

De Heilige Geest vernieuwt de Kerk

43 mensen uit heel Nederland namen via een groepsreis deel aan het jubileumprogramma in Rome, om samen met paus Franciscus de 50e verjaardag van de Katholieke Charismatische Vernieuwing te vieren. Een van hen, Shirley S. Zichem, schreef tijdens deze bedevaart kleine overwegingen bij wat haar het meeste aansprak.

Mijn naam is Shirley Zichem. Van huis uit heb ik het katholieke geloof meegekregen. Het gewone van het geloof veranderde in 2004. Toen besloot ik bewust mijn leven aan Jezus te geven, na de dood van mijn broer. Ik engageerde me aan een geloofsgemeenschap in Den Haag, de parochie Maria Sterre der Zee. Bij deze gemeenschap kom ik regelmatig in de eucharistieviering.

Een lied in mijn hart

In verband met het 50-jarig jubileum van de KCV werd ik uitgenodigd om mee te gaan met de bedevaartreis naar Rome. Deze bedevaart was heel bijzonder. Samen met iemand die met mij de weg van het geloof in Jezus gaat, begon ik me op de reis voor te bereiden.

De laatste voorbereiding was op de maandagavond voor vertrek. Elke maandagavond bidden we met een groep. We bidden dan ook bijvoorbeeld voor iemand met vreselijke angsten. Dan bidt een van ons vaak: 'Zij wil U kennen Heer.'

Toen kwamen deze woorden bij mij binnen als een lied:

'I want to know You,

I want to know You more and more,

Jesus,

I want to know You more.

We want to know You Lord,

we want to know You, more and more,

Jesus, we want to know You more.'

Zo ging ik op weg naar Rome, met deze woorden in mijn hoofd en in mijn hart. Op de laatste dag van de bedevaart zouden we dit lied met de hele groep zingen.

Mijn plannen wijzigen

Dinsdag 30 mei gingen we na aankomst in het hotel direct door naar de Friezenkerk, vlakbij het Sint Pietersplein, waar pastoor Juan van Eijk voorging in een eucharistieviering.

Woorden die mij deze dag ontroerden, kwamen van pastoor Juan tijdens zijn overweging. Ze vertelden mij dat God mijn plannen wil wijzigen en iets nieuws met mij wil beginnen. En niet alleen met mij, maar met heel de gemeenschap, met heel de Kerk. Hij zei: 'De Heilige Geest vernieuwt de Kerk.'

Naar aanleiding van zijn uitspraak heb ik gedacht:

Dat kan niet anders, want de Geest is de belofte van Christus waar komen maken. De belofte van Gods woord moet vlees worden in de mens, ons leven vernieuwen en richting geven.

Alle hindernissen en obstakels moeten ruimte maken voor de Heilige Geest.

De Geest zelf weet wat nodig is om ons getuigen te doen zijn.

 

Er is moed voor nodig en een heleboel vertrouwen om alles waar je controle over hebt los te laten. Alles wordt anders, alles wordt nieuw.

Shirley S. Zichem

#

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2017-4

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter