Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

meer artikelen
van mgr. dr. Ron van den Hout hierover
 

Jezus – ook de Messias voor Israël?

Mgr. dr. C.F.M. van den Hout: “Als christenen belijden we Jezus van Nazareth als de Christus, vertaling van het Hebreeuwse Messias (Gezalfde). We zijn daar zo mee vertrouwd dat we er ons nauwelijks nog vragen over stellen. De titel Messias komt voort uit het geloof en de geschiedenis van het volk Israël en als christenen afkomstig uit de andere volken der aarde hebben we ons deze titel voor Jezus eigen gemaakt (geadopteerd als het ware).”

Dat schrijft hij in zijn verslag van het Internationaal Symposium in Katholieke Universiteit van Wenen, 11-13 juli 2022. Hij was een van de honderd deelnemer.

“Alle moeilijke kwesties kwamen ter sprake. De dialoog vond plaats in een vriendschappelijke en professionele ambiance. Het doordenken van de overtuiging dat God zijn liefde voor het volk van zijn eerste keuze niet heeft teruggetrokken is nog niet af.”

       Klik hier voor zijn hele verslag

 

Meer hierover:

- Voorafgaand aan dit symposium werd een boekje gepublicerd onder de titel Jesus, King of the Jews? Messianic Judaism, Jewish Christians and Theology Beyond Supersessionism, onder redactie van dr. James Earle Patrick van de universiteit van Oxford. Daarover schreef priester Ad Verest het artikel Baanbrekend licht op de Koning van de Joden     Besteladres

- Prof. dr. Evert Van de Poll schreef een uitgebreid inhoudelijk verslag van dit symposium onder de titel Naar een erkenning van de ‘Kerk uit de Joden -
 Messiaans-Joodse Beweging en Christendom in Dialoog

- Dr. Michael Mulder van de Universiteit in Apeldoorn schreef een verslag onder de titel Hoopvol teken in een pijnlijke werkelijkheid.

- www.kcv-net.nl/meer/a/onderwerpen/joden-en-kerk

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter