Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Volgend Hightime in december

 

SFEER HIGHTIME SUPERGOED

More than 10.000 reasons to praise God!

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2014-2

Alweer volop begonnen aan het leven in 2014 en vorig jaar lijkt alweer even geleden. We zijn als 4U!-team hard bezig om het volgende kamp op de rails te zetten, maar zo nu en dan komt er bij mij een gelukzalig gevoel naar boven als ik terugdenk aan Hightime, eind december 2013.

Het thema was '10.000 REASONS'. Samen met een recordaantal van 160 tieners zijn we op zoek gegaan naar 10.000 redenen om dankbaar te zijn, om God te loven en te prijzen.

Taart

Eigenlijk gebeuren er op een kamp van drie dagen genoeg mooie dingen om een heel boekwerk over te schrijven. Een aantal gebeurtenissen is er voor mij uitgesprongen. Een ervan gebeurde rond een tiener uit de jongste groep, die voor het eerst kwam. De eerste avond had hij het nogal moeilijk. Hij wilde eigenlijk het liefst naar huis. De tweede dag veranderde er iets; hij kwam erachter dat de mensen toch wel leuk waren en langzaamaan begon hij zich te openen voor anderen. Nu was het zo dat we op Hightime een bijzondere muur hadden. Deze muur hadden we omgedoopt tot de '10.000 reasons-muur', waarop de tieners briefjes konden plakken met daarop alles waar zij God dankbaar voor waren. Als we een bepaald aantal redenen hadden bedacht, zouden we dit op een unieke manier vieren: bij vijfhonderd zou bijvoorbeeld een leiding taart in zijn gezicht krijgen, bij vijftienhonderd zou een krullenbol zijn haar stijlen en zo ging het nog even door. De eerste dag waren de vijfhonderd briefjes ruim gehaald en was de taart al klaargezet. Er werd gevraagd of er een tiener was die de taart wilde gooien en vrijwel alle 160 handen schoten de lucht in. Onder hen was ook die van de eerdergenoemde tiener. Van al die enthousiaste handen, werd, als door de Geest ingegeven, zijn hand aangewezen. Tieners die in het begin soms gesloten en bang zijn, zien we vaak opbloeien. Zo heeft de jonge tiener waar ik eerder over vertelde, als een ware held, de taart kundig in het gezicht van de leiding geduwd. Het raakte mij persoonlijk dat ik kon zien dat hij hier zo ontzettend van genoot en echt een plek in de groep had ingenomen.

Jongens-duim-omhoog-hightime2013

Dit is een mooi voorbeeld van hoe we op de kampen de tieners een veilige plek willen bieden om onze Vader en hun eigen identiteit in Hem te ontdekken! Door de warmte en openheid die heersen tijdens Hightime wordt iedereen opgenomen en creëren we samen een klein stukje paradijs op aarde.

Klein paradijsje

Binnen dat kleine paradijsje te Helvoirt is het prachtig om te zien hoe tieners vol vragen zitten. Ze verwonderen zich, ontwikkelen zich en gaan langzaam inzien hoe fantastisch God is. In de deelgroep die aan mij was toegewezen zaten allemaal meiden die stuk voor stuk eigenlijk zo graag Jezus beter wilden leren kennen, maar ook nog heel hard aan het zoeken waren naar hoe zij dat het beste kunnen doen. Het is mooi om te zien hoe zij op Hightime ieder op hun eigen manier een stapje naar God toe zetten en zich openstelden om zijn liefde te ontvangen. Graag deel ik een getuigenis van een van 'mijn' tieners:

Hanneke geeft inleiding-High time 2013

Respect

'De sfeer die hier hangt is erg bijzonder en iedereen heeft respect voor elkaar. We zijn hier allemaal om één ding te leren, te leren over God. De dingen die we doen zijn erg interessant en de verhalen hebben veel impact op iedereen. De teachings zijn ook erg mooi en leerzaam. Ook zijn er leuke activiteiten. Mijn ervaring is dat de sfeer supergoed is, dat niemand buitengesloten wordt, dat je echt tot rust komt en jezelf hervindt. Ik heb me voorgenomen om na dit kamp een nieuwe start te maken. Veel mensen hier hebben dit voornemen.'

Al met al hebben we in deze drie dagen gigantisch veel redenen ontvangen om God te prijzen!

Colette Bouwes Bavinck,

lid van het 4U!-team

 

Begeleiding

Naast de 160 deelnemende tieners in de leeftijd van 11 tot en met 18, namen aan dit tienerfestival ook honderd begeleiders deel, vooral jongeren.

Zomerfestival

Voor tieners in de leeftijd van 11 tot en met 18 is er eind juli het zomertienerfestival 4U! in Stadskanaal. Ook voor de ouders die hen brengen en voor hun jongere kinderen is er die hele week een programma: vakantieconferentie Celebrate. De tieners die deelnemen aan 4U! verblijven op een apart gedeelte van vakantiepark Pagedal. 

a4055

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter