CHARIS

 

Pinksternoveen 2021
Zeven filmpjes met inspiratie voor ons werk aan de eenheid onder alle christenen
 

TWEEDE PINKSTERDAG 2021

 

Geheel te zien via YouTube, samen de komst van de Heilige Geest en de onderlinge verbondenheid te vieren.

10.30 uur Eucharistieviering

Voorgangers: priesters Koos Smits en Emmanuel Pannier

Zang en muziek: Cissy, Bas en Lotte Suijkerbuijk

 11.30 uur Interview over hoe het gaat met CHARIS (zie na minuut 1:20:00), waarbij de verschillende participanten in Nederland iets vertellen.

 12.00 uur Lunch en ontmoeting [doorschuiven naar minuut 2:35]

 13.00 uur Presentatie en beeldmeditatie bij de nieuwe Heilige Geest-icoon, gemaakt door Geert Hüsstege voor deze dag, een icoon van de Heilige Drie-eenheid, in de oosterse traditie de icoon van de Heilige Geest. Deze beeldmeditatie is te zien na minuut 2:35. Er wordt een permanente beeldmeditatie van gemaakt op het YouTubekanaal Happy news to the world van de Gemeenschap Heilig Aanschijn. Bij deze presentatie is ook lofprijzing.

 Elkaar online ontmoeten

Tijdens de uitzending via YouTube kunt u elkaar begroeten en berichtjes plaatsen via de chat. Van harte aanbevolen.

Heel deze dag kunt u elkaar opzoeken, zien en met elkaar spreken op dit digitale kerkplein**(gebruik eventueel deze handleiding als u voor het eerst naar dit digitale WonderMe kerkplein komt).

Als je eenmaal op dit Kerkplein bent kunt u zich met de muis van uw computer en met de pijltjestoetsen verplaatsen naar iemand die u wilt ontmoeten. Er zijn ook vijftien genummerde “rooms/kamers” op dit kerkplein waar u heen kunt bewegen, met namen als Meetingpoint, Na het programma, Veldhospitaal, Drankje&Hapje en Kapel.

Collecte voor de kosten van CHARIS: door een gift over te maken naar NL70RABO 0113730616 tnv Stichting KCV, met vermelding van: 'voor CHARIS'.

Voorbereiding thuis met CHARIS-noveenboekje

De Nederlandse CHARIS Service of Communion heeft een boekje gepubliceerd met citaten van paus Franciscus over charismatische vernieuwing rond negen thema’s. Bij elk thema staat een icoon en een gebed. Achter in het boekje staat een toewijdingsgebed waarmee mensen hun inzet voor Gods bedoelingen met charismatische vernieuwing, zoals door paus Franciscus verwoord, expliciet kunnen maken. Dit boekje, getiteld Noveengebed-Dienstbaar aan de stroom van Gods genade, is gratis te downloaden en blijft ook na 1 juni zeer actueel. Het is in een prachtige uitvoering in drukwerk tegen een financiële bijdrage verkrijgbaar via katholiekbriefapostolaat@hotmail.com, tel. 06-25451993.

Paus Franciscus en de doelstellingen van CHARIS

Op initiatief van paus Franciscus is in 2019 een nieuw internationaal dienstwerk gevormd onder de naam CHARIS. Op nationaal niveau krijgt dit gestalte in een Service of Communion, zoals die in Nederland. 

Paus Franciscus juni 2017

 Video's en teksten van de Charisdag in 2020 hier.

Jean-Luc Moens was de eerste internationale moderator van CHARIS dat kantoor houdt in het Vaticaan. Hij kent de charismatische vernieuwing vanaf de jaren zeventig en heeft een lange staat van dienst in de internationale Gemeenschap Emmanuel. Hij sprak op 1 juni 2020 in het Nederlands over de drie doelstellingen die paus Franciscus aan CHARIS meegaf:

- verbreiding van de doop in de Geest;

- eenheid onder alle christenen bevorderen;

- dienst aan de mensen die materieel of geestelijk arm zijn.

BestandenDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter