KCV

 
 

Bonifatius-Dorestad

Startpagina - redactie Kees Slijkerman

Klik hier voor de officiële website van dit initiatief.  

Artikelen en uitzendingen

 

HERDENKING AANKOMST BONIFATIUS IN 716 IN DORESTADgasten

Dat Bonifatius in 716 zijn eerste reis maakte naar het vasteland van Europa, naar Dorestad (nu Wijk bij Duurstede), is op 28 mei 2016 met gasten uit binnen en buitenland gevierd in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede. Hier het videoverslag van die bijeenkomst. En de teksten van de korte lezingen van burgemeester Poppens, hulpbisschop Hoogenboom, scriba Plaisier, ds. De Jong.

officiele-gasten-BonifatiusmonumentVlnr dominee De Jong, professor Wagner namens bisdom Fulda, burgemeester Wehner van Fulda, burgemeester Poppens, wethouder De Graaf (gemeente Dongeradeel), voorzitter van het comité Kees Slijkerman, wethouder Braaksma (gemeente Dongeradeel), bisschop Hoogenboom, Commissaris van de Koning Van Beek, beeldhouwer Serge van Druten en scriba Plaisier bij het nieuwe monument.

Video van alle sprekers en de hele bijeenkomst (44 min). Kort videoverslag (4 min) van de onthulling van het monument en een interview met initiatiefnemer Kees Slijkerman. 

HET BOEK BONIFATIUS IN DORESTAD DAT 28 MEI 2016 VERSCHEEN

cover Bonifatius in DorestadOver het boek Bonifatius in Dorestad, dat 28 mei 2016 verscheen. Bespreking in Wijks NieuwsFriesch dagblad, Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, Oecumene.nl. ND 

Inkijkexemplaar

 

EXPOSITIE 

Informatie Museum Dorestad 

Opening en  Verslag bezoekster

 

PUBLICATIES CHRONOLOGISCH OVER BONIFATIUS IN WIJK BIJ DUURSTEDE / DORESTAD