KCV

 
 

Tienerfestival Hightime

Met ongeveer tweehonderd jonge deelnemers is dit een uniek festival in katholiek Nederland, van 27 t/m 30 december in Helvoirt. Zie de subsite Tieners en jongeren   

In Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2013-6 staat dit artikel van een medewerker:

TUSSEN KERST EN NIEUWJAARSDAG

Thomas van Arnhem, lid van het 4U!-team

De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is voor veel mensen een tijd van rust, familiebezoek en ontspanning. Hoe anders kan dat zijn voor een katholieke tiener van twaalf tot achttien jaar!

Voor hen staan 27 tot en met 30 december in het teken van Hightime: workshops, spellen, een bonte avond, en vooral God op een persoonlijke en intieme manier leren kennen.

Gezellig vol

Hightime is een katholiek tienerkamp dat al meer dan vijftien jaar lang georganiseerd wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV). Het begon met enkele tientallen pubers en is gegroeid naar een vast deelnemersaantal van meer dan 150 tieners. Elk jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw betrekken zij Bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Samen met alle medewerkers komt het totale aantal aanwezigen boven de 200 uit en is het gebouw gezellig vol.

Deelgroepen
Op Hightime komen veel tieners in aanraking met een levende kerk, een groep jongeren van hun leeftijd die honger heeft naar God. Ze worden naar leeftijd ingedeeld in een deelgroep van tussen de zes en de tien tieners. Bij elke deelgroep zitten twee deelgroepleiders, die vaak zelf als tiener ook de kampen hebben bezocht. Met dit groepje hebben ze deelgroeptijd: Bijbelstudie, gebed en delingen omtrent hun persoonlijk (geloofs)leven. Verder horen ze elke dag een spreker, wordt er elke dag de H. Mis gevierd en zijn er lofprijzingen met moderne lofprijsbands. Daarnaast is er veel ruimte voor traditionele kampelementen: spellen, gezelligheid, een bonte avond en grappige filmpjes.

Blijvende vriendschappen

Vaak ervaren tieners een gebrek aan christelijke vrienden in hun directe leefomgeving. Op Hightime vinden tieners een plek waar zij mogen ontdekken dat zij geaccepteerd en geliefd zijn om wie ze zijn. In hun dagelijks leven hebben ze dikwijls met pesten te maken en beschouwen tieners elkaar vaak als minderwaardig. Op het kamp worden blijvende vriendschappen gevormd. Het is fantastisch om te zien dat dit niet 'zomaar' vriendschappen zijn. Het is Jezus zelf die deze vriendschappen zegent en gebruikt om tieners naar Hem toe te laten groeien, ook als het kamp weer voorbij is.

God zelf leren kennen

Veel tieners komen op de kampen met heel wat theologische kennis. Een flink aantal gaat al het grootste gedeelte van hun leven naar de kerk en weet heel veel over God. Hightime is een plaats waar velen van hen God zelf als persoon leren kennen. Zij zeggen nu: 'Vroeger geloofde ik omdat mijn ouders mij dit leerden, maar nu heb ik zelf ervaren dat God van mij houdt en dat Hij mijn Vader wil zijn'. Dit wordt vooral werkelijkheid op zogenaamde ministryavonden, gebedsavonden waarop tieners stil bij Jezus kunnen zijn, vergeving in de Biecht ontvangen en gebed van verschillende gebedsteams. Deze avonden veranderen levens van tieners.

Vertrouwd met charisma's

Met het oog op na de kampen worden tieners toegerust om zelf op school christen te zijn en daar Jezus' liefde te brengen. De gaven van de Heilige Geest zijn daarbij onmisbaar. Al vanaf de vroegste leeftijdsgroep leren de tieners de Heilige Geest als persoon kennen en raken zij vertrouwd met het gebruik van de gaven. En diezelfde Geest laat zich zien met kracht!

Geest aanwezig
Hightime op twee velletjes papier omschrijven is een zware opgave. De Heilige Geest zelf is op zo'n liefdevolle manier aanwezig op het kamp. Dat uit zich in veel blijdschap en vreugde bij de tieners en bij de medewerkers. God gebruikt Hightime om de levens van tieners blijvend te veranderen en zich aan hen bekend te maken. Ik kan niet wachten tot het eind december is! Folders en aanmelding: tel. 0492 - 554644 of tieners@kcv-net.nl.

Prijs: tot 9 dec. 100 euro p.p., vanaf 9 dec. 10 euro duurder. 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter