KCV

Emmausdagen en Talitakumi-weekends
Lees verder >>
Op ons full-colour tijdschrift
Lees verder >>
Steun ons met gebed en giften
Lees verder >>
 
 

Zang en muziek

De charismatische vernieuwing, daar zit muziek in. Letterlijk en figuurlijk. Deze vernieuwing heeft al veel nieuwe liederen, nieuwe muziek en nieuwe muziekgroepen voortgebracht.

Met name het tienerwerk en het lofprijsplatform van de KCV zijn al jaren een vruchtbare bakermat voor steeds weer nieuwe lofprijsbands en muziekgroepen. 

De KCV in Nederland heeft samen met de KCV in Vlaanderen de zangbundel 'Zing een nieuw lied' uitgegeven. Een bundel met liedteksten (1994) en een bundel waar ook alle muzieknotatie in staat. In veel plaatselijke gebedsgroepen, in retraites en in regionale- en landelijke bijeenkomsten wordt daar vaak uit gezongen. Het zijn vooral liederen waarmee je samen zingend kunt bidden op eenvoudige melodieën, zonder dat daarbij muzikale begeleiding per se nodig is. Besteladres. Tegelijk zien we elke nieuwe generaties weer andere liederen kiezen en soms zelf maken. 

Van al deze muziek en zang zijn meerdere cd's te koop, in ons dienstencentrum in Helmond of via websites van enkele muziekgroepen. Zo is in 2019 UPrayse! begonnen als een ‘artistieke familie’ en (online) platform voor muzikanten en andere artiesten en creatievelingen die een bijdrage willen leveren aan het leven van de kerk. Zie https://uprayse.nl/

Meer:

YouTube kanaal UPrayse!

Zang Shirley S. Zichem en The Gospel 

Liedtekstenpagina Gemeenschap Maria Kefas

Facebookpagina van WorshipTeam DenBosch

Jacob's ladder maakt[e] muziek en getuigt (2014)

Lofprijzen met BLoved was een feest

Shirley zingt De kracht van liefde

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter