KCV

 
 

Zang en muziek

De charismatische vernieuwing, daar zit muziek in. Letterlijk en figuurlijk. Deze vernieuwing heeft al veel nieuwe liederen, nieuwe muziek en nieuwe muziekgroepen voortgebracht.

Met name de KCV-tienerfestivals maar ook open dagen en conferenties zijn al jaren een vruchtbare bakermat voor steeds weer nieuwe liederen, lofprijsbands en muziekgroepen. 

De KCV in Nederland heeft samen met de KCV in Vlaanderen de zangbundel 'Zing een nieuw lied' uitgegeven. Een bundel met liedteksten (1994) en een bundel waar ook alle muzieknotatie in staat. In veel plaatselijke gebedsgroepen, in retraites en in regionale- en landelijke bijeenkomsten wordt daar vaak uit gezongen. Het zijn vooral liederen waarmee je samen zingend kunt bidden op eenvoudige melodieën, zonder dat daarbij muzikale begeleiding per se nodig is. Besteladres. Tegelijk zien we elke nieuwe generaties weer andere liederen kiezen en zelf maken. 

Van al deze muziek en zang zijn meerdere cd's te koop, in ons dienstencentrum in Helmond of via websites van enkele muziekgroepen.
Zo is in 2019
UPrayse! begonnen als een ‘artistieke familie’ en (online) platform voor muzikanten en andere artiesten en creatievelingen die een bijdrage willen leveren aan het leven van de kerk. Zie https://uprayse.nl/

Bernadette Luijcks-Hemelsoet publiceerde hier op deze website haar liedbundel Bron van leven, als gratis download om te gebruiken tot eer van God. Meer over deze bundel.

Meer:

YouTube kanaal UPrayse!

Zang Shirley S. Zichem en The Gospel 

Liedtekstenpagina Gemeenschap Maria Kefas

Facebookpagina van WorshipTeam DenBosch

Jacob's ladder maakt[e] muziek en getuigt (2014)

Lofprijzen met BLoved was een feest

Shirley zingt De kracht van liefde

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter