KCV

 

Kardinaal Cantalamessa
Zijn nieuwe definiëring na 50 jaar ervaring

Een groepering, een beweging, een stroming of een vernieuwings-proces?
Vier betekenissen

De aard van deze vernieuwing
Beschrijving door Charles Whitehead

Basisinformatie
Geactualiseerde tekst introductiebrochure 1996

vlaams handboek
Met veel korte artikelen over 'de spiritualiteit van deze Vernieuwing'

Uit je bedelhouding komen
Joyce van Pampus over KCV
 

Wat is KCV?

Een korte omschrijving

De Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) is een stroming binnen de Rooms-katholieke Kerk met bijzondere aandacht en openheid voor de Heilige Geest: Gods aanwezigheid in ons en met ons.

Deze vernieuwing brengt meer vuur van de Geest en diepgang in de geloofsgemeenschap, zodat ieder - groot en klein - komt tot een meer persoonlijke relatie met God.

Lofprijzing, luisteren naar Gods woord, ontmoeting, vreugde, viering, vergeving en verzoening, genezing en getuigenis zijn zomaar wat trefwoorden die iets beschrijven van waar het bij charismatische vernieuwing om gaat. Kom en beleef het mee!

God wil door zijn heilige Geest actief betrokken zijn in het leven van ieder persoonlijk. Hij houdt van ons en Hij wacht met open armen! Hij wil leiding en richting geven aan ons bestaan. Hij roept ons om anderen te dienen in zijn liefde.

Voor een meer uitgebreide omschrijving klik hier.

Vanaf 1967 is deze Vernieuwing steeds meer facetten en mensen in de Katholieke Kerk gaan veranderen. Kardinaal Cantalamessa in 2019: “Na vijftig jaar ervaring en bij gelegenheid van de instelling van de nieuwe dienstverlenende organisatie CHARIS, is het moment gekomen om te proberen deze beweging opnieuw te duiden en om haar te definiëren.” Lees hier zijn gezaghebbende definiëring, waarin hij grondig uitlegt wat bedoeld wordt met het kernwoord 'vernieuwing' en hoe je het woordje 'charismatische' moet verstaan.

VideoMeer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter