Are You Ready!? Project

 

Actueel nieuws over Are You Ready
Zie www.jongkcv.nl
 

De historie achter de Are You Ready!

In 2003 werd een vraag vanuit een parochie bij de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) neergelegd. Deze parochie wilde de tieners/vormelingen meer aanbieden qua geloofsopbouw, en klopte daarvoor aan bij de KCV. Vanuit de KCV zijn Harm Ruiter en Gerrie Conen destijds met deze vraag aan de slag gegaan, wat resulteerde in een tiener-/vormselweekend waarin het Kerygma centraal stond.

Naar aanleiding van deze “pilot” ontstond in 2003 binnen de KCV het verlangen om parochies hierin verder te ondersteunen en juist voor deze leeftijdsgroep verrijkende en inspirerende weekenden te gaan organiseren. De  “Are You Ready?!” vormselweekenden zijn daarvan het resultaat!

In de loop van de jaren is dit initiatief uitgegroeid tot een volwaardig project, wat inmiddels onder diverse projectleiders gedraaid heeft. Door de jaren heen hebben vele teamleden vormelingen mogen ontvangen en hen dichter bij God mogen brengen.

In 2007 heeft de KCV in Vlaanderen dit project aangenomen en draaien ook zij dit project met vreugde, blij met de vruchten die het brengt en de vaste parochies die hierop bouwen.

Sinds 2012 is het aanbod van AYR activiteiten verbreedt, wat ertoe heeft geleid dat de AYR vormselweekenden nu onderdeel zijn geworden van het zogenaamde “AYR Project”. Waar voorheen de weekenden centraal stonden, hebben parochies en bisdommen nu diverse keuzemogelijkheden binnen het AYR Project. Zo draaien we momenteel activiteiten voor kleine (15 vormelingen) tot zeer grote groepen (200 tot 350 vormelingen).

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter