Are You Ready!? Project

 

AYR Promo Filmpje
Video impressie van AYR vormselweekend
 

Wat is het Are You Ready Project

Are You Ready (AYR) bestaat speciaal voor tieners van ongeveer 12 jaar die op korte termijn het Vormsel zullen gaan ontvangen of die net gevormd zijn. Bij AYR maken de tieners kennis met het geloof, de kerk, en bovenal met God als persoonlijke en liefdevolle God. Dit gebeurt op een eigentijdse, creatieve, interactieve en afwisselende manier. Het weekend zit boordevol leuke activiteiten, sport, spel en creatieve opdrachten. De tieners beleven dus een tof en leerzaam weekend! Dit is Are You Ready in het kort, maar lees vooral verder!

Tieners zitten vol vragen en toekomstdromen: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik worden?’, ‘Waar sta ik voor?’ en bovenal ‘Waar geloof ik in?’ Met grote openheid en nieuwsgierigheid zijn tieners op zoek naar antwoorden, richting en leiding, naar mensen waar ze een voor­beeld aan kunnen nemen. Ze zijn op zoek naar houvast. De idolen en antwoorden die de wereld hen op deze vragen biedt zijn echter vaak buitenkant, tijdelijk en veranderlijk. Juist in deze periode van hun leven is het belangrijk dat tieners de meest diepe waarheid en het meest oorspronkelijke, meest pure antwoord op deze vragen leren kennen: ‘God houdt van jou!’

Deze boodschap is niet eenvoudig over te brengen op de vormelingen. Datzelfde geldt voor andere onderwerpen, zoals de Heilige Geest. De beperkte input die vormelingen doorgaans ontvangen in de vormselvoorbereidingen is meestal niet toereikend om tieners echt te bereiken. God en geloof blijven vage begrippen, en dat wat ze misschien toch hadden opgepikt raken ze even snel weer kwijt. Voor de meeste volwassenen is het vormsel ver in de vergetelheid geraakt, en we kunnen er rustig vanuit gaan dat dit tegenwoordig ook zo gaat. De meeste tieners zien we na het vormsel niet meer terug in de kerk. Nu is het niet in de eerste plaats onze bedoeling om kerken te vullen met vormelingen. Het is voornamelijk de bedoeling om vormelingen te raken met de waarheid en de liefde van God; om hen te helpen God te leren kennen en hen handvatten mee te geven voor een mooier leven. We willen het vormsel bekrachtigen met een impuls die de tieners bijblijft en waarop ze terug kunnen vallen, wetend dat God van hen houdt, en dat de Heilige Geest werkelijk aanwezig is om hen te helpen.

Om dat te stimuleren biedt het AYR team diverse activiteiten aan, waarvan de AYR vormselweekenden het hoogtepunt zijn – geweldige weekenden die er werkelijk toe doen. Maar we kunnen ook “kleinschaliger” werken, we stellen ons graag dienstbaar op. AYR biedt een krachtige impuls op het vlak van persoonlijke geloofsbeleving in het leven van tieners en ten aanzien van de groepsbinding. De activiteiten kunnen in elk stadium van de vormselvoorbereiding plaatsvinden. Parochies kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een sterke afronding van de vormselvoorbereiding, of juist voor een sterk startpunt.

De tieners ontdekken op een AYR activiteit vaak voor het eerst wie God is, dat Hij van hen houdt en dat Hij hen bijstaat en wil helpen in hun leven. Het vormsel wordt daardoor voor veel tieners opeens relevant. AYR is hiermee een mooi instrument dat echt werkt. Het is een bijzonder project, wat u zal verrassen met wat het tot stand brengt bij de tieners. Wij zijn God dankbaar dat we het AYR Project mogen aanbieden, ten dienst van de uw parochie en van de Katholieke Kerk. Wij bieden een gedegen Katholiek programma, wat door een enthousiast, jong team wordt neergezet. Als u dit project nog niet kent, bent u van harte uitgenodigd om verder te lezen of meer informatie op te vragen.

VideoDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter