Are You Ready!? Project

 
 

Waarom AYR?

Van een vormeling hoorde ik laatst: ‘Voor mijn vormsel kreeg ik een nieuwe fiets…’ ‘Hij was er aan toe voor de middelbare school’ zei de moeder, die er naast stond, en hij kreeg er gratis een fietstas bij. Ik dacht later: ‘Het het is maar goed dat we in Nederland hebben leren fietsen. De een sneller dan de ander, maar allemaal hebben we geleerd hoe we moesten trappen, remmen, sturen en bellen. Mijn vader rende met een knalrood hoofd met me mee om te zorgen dat ik niet zou vallen, voor het eerst zonder zijwieltjes.’

Stelt u zich voor: het leven van uw kind is als die fiets. De kunst van gelukkig leven is het fietsen. In de meeste gezinnen kwam het doopsel, net als de fietstas van de vormeling, er ‘gratis’ bij. Om die levenskunst te leren geef je je kind veel meer mee dan alleen het doopsel. Je geeft instructies en goede raad, bagage genoeg voor een fietstas vol. Het vormsel is daar eigenlijk een belangrijk onderdeel van. De vormeling krijgt de kans om zelf na te denken over het leven en over het geloof in Jezus, in God en de Heilige Geest. Daar mag hij of zij dan zelf ‘ja’ op zeggen.

Wat staat u nog bij van uw vormsel? Wat is ervan blijven hangen? Iets van de bijeenkomst in de kerk, of het feest en de cadeautjes?

De +3000 tieners die in de afgelopen seizoenen AYR hebben meegemaakt, zullen daar later waarschijnlijk een ander antwoord op geven! Waarom? Omdat Are You Ready zeer goed is afgestemd op tieners. Ze worden door het AYR-team en het AYR-programma in een achtbaan meegenomen! De variatie in het programma en de enthousiaste manier waarop het door jongeren gebracht wordt, maken het AYR programma interessant en erg leuk. Het is een kennismaking met de basis van het geloof op een vlotte manier, onder andere met behulp van sketches, filmpjes, verhaaltjes, opdrachten, spellen. Dit alles draagt ertoe bij dat tieners belangrijke zaken, die eraan bijdragen gelukkig te “fietsen”, als werkelijk relevant gaan ervaren. Daarnaast zit AYR vol met interactieve en leuke activiteiten zoals de ‘Bonte Avond’ en een groot zaterdagmiddagspel. AYR betekent een topweekend voor tieners!

Bij het vormsel belijden de vormelingen hun geloof. Tijdens het Are You Ready weekend leren ze dat geloof op een nieuwe manier kennen. Het weekend wordt gebracht door jonge AYR-vrijwilligers (16-30 jaar) die daarvoor extra vorming hebben gekregen, en worden gecoacht en begeleid door een projectleider van AYR. Daarnaast zijn ook de eigen begeleiders (jongerenwerkers of ouders) van uw parochie/vormelingen aanwezig en betrokken. AYR klopt als een bus en is een grote meerwaarde voor het vormsel van uw tiener!

De rapportcijfers die tieners (en begeleiders) ons telkens opnieuw geven laten dit ook duidelijk zien.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter