Charisma's

Gezaghebbende definities
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 

Vijf sleutels omdraaien om vrij te blijven
Pastoor Juan van Eijk

Hoe bijvoorbeeld het bisdom Lincoln Unbound presenteert
Binnen het kader van evangelisatie en geestelijke vorming
 

Unbound

Unbound is een model, een manier van aanpak waarbij je 'vijf sleutels kunt omdraaien' om vrij te blijven.
Het is gebaseerd op tientallen jaren ervaring door Neal Lozano en al degenen die van hem hebben geleerd deze aanpak toe te passen. Deze dienst van bevrijding gebeurt eenvoudig door - samen met een ander - iemand te ontvangen voor een rustig gesprek met gebed. Dit te doen als team van twee personen die daarvoor goed zijn toegerust* is het beste. Daarbij leidt de een het gesprek en bidt de ander. Dat gesprek kan heel ontspannen zijn en 45 tot 60 minuten duren, waarna een vervolgafspraak gemaakt kan worden. 
De aandacht is bij deze methode niet gericht op het negatieve, maar op de liefde van God de Vader.

Priester Van Eijk

In 2018 is op initiatief van pastoor Juan van Eijk (op 1 juni 2020 werd hij parochiepriester in Nijmegen) ook in Nederland een begin gemaakt met het toerusten van mensen die deze methode willen toepassen. Hij onderhoudt hierover contact met zijn bisschop, mgr. Gerard de Korte. De eerste inleiding was 27-9-2018 te Nieuwkuijk (klik hier om die inleiding te horen en hier voor de tekst), waarvan hij een al weer verbeterde versie gaf in het KCV-Toerustingsweekend in januari 2019.

Een must

"Dr. Mary Healy noemt het boek Unbound een van de vier boeken die een 'must' zijn binnen de nieuwe evangelisatie." Dat schreef rector Jeroen de Wit uit Heiloo. Hij doet in Detroit en via e-learning een opleiding/licenciaat in de Nieuwe Evangelisatieals onderdeel van pastorale theologie. Die andere drie boeken zijn Divine renovation (Als God renoveert), Rebuilt en Forming Intentional Disciples. Dr. Mary Healy is in Detroit associate professor of Scripture aan het Sacred Heart Major Seminary.

Meer

https://unboundnederland.nl/

Meer over  Unbound in het artikel  Vijf sleutels omdraaien om vrij te blijven, van pastoor Juan van Eijk. 

NetforGod film over bevrijdingspastoraat (Engels)

Neal Lozano leverde een belangrijke bijdrage aan het boek Dienst van Bevrijding (Deliverance ministry),dat met een voorwoord van kardinaal Farrell werd gepubliceerd in 2017 en in 2019 in het Nederlands verscheen. 

Hoor en zie in dit filmpje Neal Lozano spreken over de liefde van de Vader.

Meer informatie in het Engels op de website van Unbound. 

BestandenMeer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter