Charisma's

Gezaghebbende definities
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 

Gaven van genezingen
Vaak gaan woorden van kennis over genezingen die God op dat moment verricht of wil verrichten
 

Woorden van kennis

Ingevingen van de Heilige Geest waardoor iemand kennis heeft van iets wat God op dat moment doet of laat zien. Het verschil met profetie is niet heel groot. Over de praktijk van woorden van kennis in bijeenkomsten van de Katholieke Charismatische Vernieuwing staan enkele artikelen op deze website.

Sterke impulsen om open te staan voor dit charisma werden gegeven door de priesters dr. Dario Betancourt (uit Colombia, wonend in New York) en Emiliano Tardif (uit de Dominicaanse Republiek), die in Nederland waren op de Nationale Open Dagen van de KCV in 1989 en 1990. Verslagen van die bijeenkomsten: a4097 en a4096.

Nellie Ruiter schreef dit artikel over de theorie en praktijk van woorden van kennis. Prof. dr. Jan Van der Veken hielp de Nederlandse KCV met het begrijpen en ontvangen van woorden van kennis door deze inleiding tijdens een toerustingsweekend in 1988 te Baak.

Meer over de samenhang tussen woorden van kennis en gaven van genezingen (uit de brochure Richtlijnen voor het bidden om genezing, die in overleg met de Congregatie voor de Geloofsleer is vastgesteld).

Johannes van het Kruis heeft ook veel gepubliceerd over woorden van kennis en profetische woorden. Zie zijn verzamelde mystieke werken. 

Kees Slijkerman, oktober 2016

 

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter