Charisma's

Gezaghebbende definities
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 

redactie

 

Deze subsite

Op deze subsite Charisma's willen we zoveel mogelijk goede informatie beschikbaar gaan stellen over charisma's. Dit is zo'n belangrijk aspect van de charismatische vernieuwing, dat we er deze aparte subsite over maken.

bloemen allerlei

Welke charisma's zijn er? Hoeveel? Hoe ontvang en gebruik je ze? Wat staat erover in de Bijbel? Wat zegt de Kerk erover? 

In 2008 zei paus Benedictus: 'Een van de positieve elementen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing is het belang dat ze hecht aan de charisma's en gaven van de Heilige Geest. De verdienste van de Katholieke Charismatische Vernieuwing ligt daarin, dat ze de Kerk herinnert aan het belang van de gaven van de Heilige Geest.*

Op welke vraag over charisma's wilt u het eerst een antwoord? Meld het ons, dan kunnen we voorrang geven aan die vraag. Stuur uw vraag aan Kees Slijkerman.

 

*Uit: EUCCRIL 266, waarin staat:

In 2008 Pope Benedict XVI said; 'One of the positive elements of CCR is the importance they give to the charisms and the gifts of the Holy Spirit. The merit of CCR is in reminding the Church of the actuality of the gifts of the Spirit'.

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter