Charisma's

Gezaghebbende definities
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 
 

Eropuit met hulp van charisma’s

Emeritus-Aartsbisschop over charisma’s

In het boek Reaching out through charisms, A guide to the reception and operation of charisms with practical examples (Eropuit met hulp van charisma’s. Een gids met praktische voorbeelden voor het ontvangen en gebruiken van charisma’s),  van Benjamin Gonzaga (New Delhi, India: NCO Publications, 2012), schrijft emeritus-aartsbisschop Vincent M. Concessao (Delhi) het volgende voorwoord:

Voorwoord

‘Of charisma’s nu uitzonderlijk of eenvoudig en bescheiden zijn, het zijn genadegaven van de Heilige Geest die, direct of indirect, een kerkelijk nut hebben, omdat zij bestemd zijn voor de opbouw van de kerk, tot welzijn van de mensen en de noden van de wereld.’ (CKK 799). In zijn boek met de titel ‘Eropuit met hulp van charisma’s’, heeft Benjamin Gonzaga in een eenvoudige en effectieve manier uitleg gegeven over charisma’s. Hij verwijst daarbij met name naar de charisma’s zoals door de Apostel Paulus genoemd in 1 Kor. 12:4-10. Zijn systematisch onderzoek naar ieder charisma maken het boek interessant en praktisch in gebruik. Het wordt ondersteund door verwijzingen naar de H. Schrift en is voorzien van praktische voorbeelden over het gebruik van de verschillende charisma’s. 
Dit boek is goed te gebruiken als middel van evangelisatie voor iedereen die het Koninkrijk van God wil opbouwen door woorden en wonderen. 
Moge God iedereen die dit boek leest de moed en kracht geven om het gebruik van de gaven en charisma’s van de Heilige Geest te vernieuwen, en ze te gebruiken met wijsheid en onderscheidingsvermogen voor de opbouw van de Kerk.

Aartsbisschop Vincent M. Concessao
Aartsbisschop van Delhi, India

Inleiding van de auteur, Benjamin Gonzaga

Dit boek is met name bedoeld voor de vernieuwing van het gebruik van charisma’s in de Kerk. Tot de 2e eeuw was het gebruik van charisma’s vanzelfsprekend en daarom bloeide ook deze vorm van zorg voor de gelovigen. Toen het gebruik van charisma’s minder werd, gingen veel christenen die ziek waren of andere problemen hadden, op zoek naar niet-christelijke genezers, mensen die hen konden geruststellen of zelfs naar occultisten als de situatie bedreigend was.

Tijdens mijn reizen door heel India voor het geven van retraites over charisma’s, heb ik gemerkt dat er een grote dorst is naar het helpen van mensen met hulp van charisma’s, zowel onder de bevolking als de priesters. Het is ook mijn observatie dat waar charisma’s van genezing, bevrijding, woord van kennis of zelfs profetie werden uitgeoefend, mensen in grote getalen bijeenkomen, of het nu tijdens een congres was of tijdens een gebedsbijeenkomst.

Dit boek ‘Eropuit met hulp van charisma’s’ is op eenvoudige wijze geschreven met diverse voorbeelden uit het dagelijks leven. Ook bevat het verwijzingen naar de H. Schrift, zodat de lezer niet alleen de verschillende charisma’s beter kan gaan begrijpen, maar ze ook kan gaan uitoefenen binnen een groep of zelfs individueel.

Op deze plaats zou ik mijn vrouw Philo willen bedanken, die niet alleen mijn levensgezel is, maar ook mijn medewerker tijdens mijn ‘ministry’ van genezing en bevrijding, met haar krachtige gaven van visioen en profetie. Zonder haar hulp zou ik dit boek niet hebben kunnen uitbrengen.

Ook zou ik Clare D’Cruz ontzettend willen bedanken die geduldig al het materiaal heeft uitgetypt, inclusief het oorspronkelijke ontwerp voor de kaft. Ik zou ook graag p. Thamburaj sj. willen bedanken, die, ondanks zijn drukke agenda, tijd heeft willen maken voor het zorgvuldig lezen van iedere pagina en het heeft willen voorzien van waardevolle suggesties.

Moge God iedereen die dit boek leest zegenen, en Zijn gaven en charisma’s over hen uitstorten.

Benjamin Gonzaga
Chennai, India
15 januari 2012

Inhoud

Hoofdstuk 1:      Charisma’s         p. 15

Hoofdstuk 2:      Tongentaal        p. 27

Hoofdstuk 3:      Profetie               p. 39

Hoofdstuk 4:      Visioenen           p. 53

Hoofdstuk 5:      Kennis en wijsheid         p. 59

Hoofdstuk 6:      Onderscheiding               p. 71

Hoofdstuk 7:      Gave van geloof              p. 83

Hoofdstuk 8:      Gaven van genezing       p. 95

Hoofdstuk 9:      Innerlijke genezing voor effectieve genezing en bevrijding         p. 109

Hoofdstuk 10:   Ministry van bevrijding p. 119

Hoofdstuk 11:   De gave van wonderen p. 135

Hoofdstuk 12:   Conclusie            p. 144

 

Bovenstaande Nederlandse vertaling van voorwoord, inleiding en inhoud van dit Engelse boek maakte Ruben Stolker op verzoek van Kees Slijkerman. De titel Reaching out through charisms heeft hij vertaald met Eropuit met hulp van charisma’s. Een gids met praktische voorbeelden voor het ontvangen en gebruiken van charisma’s.

Het boek is uitverkocht. Het was in het Engels aan te schaffen via: http://www.sophiabuy.com/reaching-out-through-charisms/x?pId=3763&bpId=1&storeId=2 voor 90 Rs (Indiaanse Roepies) is in juli 2018 omgerekend slechts € 1,12 (excl. verzendkosten). 

Overige informatie over de uitgever en boeken over charisma´s: http://nccrs.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=17

De algemene homepage van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in India is: http://www.nccrs.org/cms/index.php

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter