Celebrate Festival Dagen

 

NOS Radio 1
Over het tienerprogramma

preek mgr. liesen
Printversie, pdf met de complete tekst

Steun Celebrate
Door een gift over te maken

historie
50 jaar KCV
 

Celebrate 2017 Stadskanaal

Zondag 23 juli 

'God is niet van deze wereld, de wereld is van God,' was een van de krachtige uitspraken die bisschop J. Liesen van Breda deed op de zondag van Celebrate. Hij zei de charismatische beweging te hebben leren kennen in de VS en nu ook in Nederland. Hij kwam dit jaar voor de tweede keer naar Celebrate en voelde zich er direct thuis. Lees onder meer uit zijn preek. Aan het einde van de eucharistieviering zei hij: 'Onthoudt één woord: “De Geest komt onze zwakheid te hulp” (Romeinen 8:26). U hoeft dus nooit bang te zijn.'

ontmoeting-Celebrate-2017

Feestlied en beamerpresentatie

Met een prachtig beamerpresentatie bracht Clary Scheres 50 jaar KCV in beeld, met veel foto's en korte interviews, waarin o.a. Karel Pouwels, Maria Vinkenburg en Harm Ruiter vertelden hoe de charismatische vernieuwing hun leven en de Kerk veranderde.

feestliedFeestlied 50 jaar KCV door Maarten Pouwels

feestlied

Dinsdag 25 juli

Viering met de de tieners van 4U! (Video 1 minuut op Facebook)

radioRadio 1 uitzending live vanuit 4U! (16 minuten)

tieners-Celebrate-2017

Woensdag 26 juli

Kinderen hadden een workshop Ballet

Workshop-Kingsman-Celebrate-2017Mannen gingen op stap met de Kingsmen!

Vrijdag 28 juli 

Slotaccoorden

bisschop Van den HoutOok de nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden, Ron van den Hout, ging voor in een eucharistieviering tijdens Celebrate 2017.

 

JEZUS ZOEKT

Meer uit de preek van bisschop Jan Liesen op zondagmorgen: 'In onze cultuur is bijna alles te verkrijgen voor geld, en we hebben daar ook een spreekwoord voor: de klant is koning. In het evangelie is het andersom: God is de koning. Daar mogen we ons nooit in vergissen. Jezus zoekt niet mensen die Hem tot koning willen uitroepen (Johannes 6:15) en enthousiast staan te klappen bij elk wonder omdat het rond lunchtijd zo handig is iemand te hebben die brood kan vermenigvuldigen. Jezus zoekt mensen die hun leven met Hem willen verbinden, mensen die Hem volgen, ook als de weg smal wordt en de schaduw van een kruis op de levensweg valt. Jezus zoekt geen consumenten, Jezus zoekt mensen die, in een Nieuw Verbond, kind van God willen worden, door en met en in Hem.

Jezus openbaart dus wie God is en wij kunnen door Jezus God kennen of beter leren kennen. Wij kunnen door Jezus leren wat voor een koning God is. Het allerbeste wat je kunt doen om God te kennen, dat is naar Jezus kijken.'

Prinversie hele preek

 

BestandenMeer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter