KCV

 

KCV-Basisprincipes van paus Franciscus
Video met toespraken over kernwaarden waar CHARIS mee verder gaat

Artikel
CHARIS leidt de KCV een nieuwe fase binnen

Geboorte van CHARIS
Brieven en verklaringen van paus Franciscus en anderen die tot de oprichting van CHARIS hebben geleid

Persbericht
Vaticaan richt CHARIS op
 

Internationaal

Op wereldniveau kent de Katholieke Charismatische Vernieuwing een ondersteunende organisatie met een kantoor in Vaticaanstad.

De naam van deze organisatie zal met ingang van Pinksteren 2019 zijn: CHARIS. Dat is het Griekse woord voor genadegave en het is ook de afkorting voor Katholieke Charismatische Vernieuwing Internationale Service, Catholic Charismatic Renewal International Service. I: www.charis.international

Dit is de serviceorganisatie van en voor alle groepen en apostolaatswerken die uit charismatische vernieuwing in de katholieke kerk ontstaan zijn.

CHARIS heeft ook in Nederland een Service of Communion met een eigen website, www.charis4all.nl. De Stichting KCV, haar Pastorale Kerngroep en tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde hebben vanaf het begin deze Nederlandse Service of Communion gesteund en er ook veel informatie over geplaatst op www.kcv-net.nl/charis.

Historie
CHARIS is een samenvoeging van twee organisaties: International Catholic Charismatic Renewal Services (ICCRS) en Catholic Fraternity (CF). Het was de uitdrukkelijke wens van paus Franciscus internationaal te komen tot een enkele service. 

Paus Franciscus Olympisch Stadion 2014
In drie belangrijke toespraken heeft paus Franciscus richting gegeven aan de Katholieke Charismatische Vernieuwing:
- op 1 juni 2014 in het Olympisch Stadion te Rome;
- op 3 juni 2017 in Circus Maximus te Rome;
- op 4 juni 2017 op het Sint-Pietersplein te Rome.

Klik op de datum om de Nederlandse vertaling te lezen.

Klik op videofragmenten uit toespraken van paus Franciscus over de KCV. Deze fragmenten zijn voorzien van Engelse ondertiteling en gegroepeerd naar thema met bezinnings vragen.

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter