Bibliotheek

 

Joden en Kerk
Startpagina
 

Aandacht in de KCV

Voor de Joodse wortels van de Kerk, het Joodse volk, in-Jezus-gelovende Joden, katholieke Joden, Israel, dialoog met het Jodendom,…

Binnen de KCV zijn veel  mensen en groepen betrokken bij de herontdekking van de Joodse wortels van de Kerk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit artikelen in Bouwen aan de Nieuwe Aarde, lezingen in bijeenkomsten en actieve inzet voor Toward Jerusalem Council II, een oecumenisch initiatief voor verzoening met Joodse deel van het Lichaam van Christus. De openheid voor de Heilige Geest - een kernmerk van charismatische verniewing - bewerkt extra gevoeligheid voor zonden, gerechtigheid en oordeel (Johannes16,8). De bijdrage van de KCV in de relatie tussen de Joden en de Kerk ligt dan ook relatief vaak  op het gebied van gebed en schuldbelijdenis.

Domonic McDermott, een Engelse rooms-katholieke deelnemer aan de Europese profetische consultatie in Assisi - in 2018 georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing - schreef dit artikel over de rol die de charismatische vernieuwing en de in Jezus gelovende Joden hebben op de weg naar de eenheid waar Jezus om gebeden heeft.

In onderstaande video vertelt Paula Leitner tijdens de KCV-Vakantieconferentie Celebrate van 2018 over lofprijzing. Daarin klinkt veel door van de joodse wortels van de Kerk.

http://tjcii.eu/one-new-man-and-the-spirits-call-for-unity/#enref-1067-2

VideoMeer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter