Gebedsgroepen en gemeenschappen

 
 

's-Hertogenbosch

In het bisdom 's-Hertogenbosch zijn vanaf het prille begin in de jaren zeventig katholieke charismatische gebedsgroepen en gemeenschappen geweest, onder meer in:

Aalst
Aarle-Rixtel
Eindhoven
Helmond
Nijmegen
Berlicum
Rosmalen
Tilburg
Uden
Veldhoven

Veel landelijke, maar ook regionale en internationale bijeenkomsten, waarin iets te proeven is van het vernieuwende werk van Gods Geest zoals we dat door charismatische vernieuwing leren kennen, vinden plaats in Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt. 

In regio Helvoirt zijn ook regionale activiteiten die tegenwoordig in de vorm van Woestijndagen hebben en tweemaal per jaar plaatsvinden.

Als het een aantal priesters van katholieke charismatische Gemeenschap Emmanuel zijn samen aangesteld in parochie De Goede Herder in Tilburg en Goirle. Gemeenschap Emmanuel organiseert gebedsgroepen in Tilburg, Nijmegen en 's-Hertogenbosch zie www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/gebedsgroep.

De in Polen ontstane internationale katholieke charismatische Gemeenschap Galilea heeft in Helmond een Poolstalige gebedsgroep. Contact mee kan gelegd worden via de Nederlandstalige groep in Bunnik.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter