Tieners & Jongeren

 
 

Wat zijn de kampen 4U! en Hightime precies? En wat gebeurt er?

4U! en Hightime zijn tienerkampen van de KCV. Ze hebben als doelgroep tieners van twaalf t/m achttien jaar. Het eerste 4U! was in 1995 samen met enkele tientallen tieners, maar vandaag de dag wordt het kamp gevormd door zo'n 150 tieners en meer dan 50 medewerkers.

 

4U! is een zomerfestival in Someren terwijl Hightime elk jaar van 27 tot 30 december plaatsvindt, tussen Kerst en Oud en Nieuw.

  

Het doel van de kampen is dat tieners God op een persoonlijke manier leren kennen en een relatie met Hem aangaan. Dit gebeurt in een moderne context die aansluit bij de wereld waarin je als tiener leeft.

Om dit te bewerkstelligen, krijgen de tieners elke dag input van een spreker, vieren ze dagelijks de H. Mis, is er elke dag meedere keren lofprijzing met eigentijdse muziek. Ook zijn er gebedsavonden met biechtgelegenheid, Eucharistische aanbidding en nog veel meer. Daarnaast is er ook alle ruimte voor echte 'kampdingen' zoals een bonte avond, (water)spellen, workshops, grappige filmpjes en nog veel meer!

 


Centraal in het kamp staat de deelgroep. Dit is een groep van 8-10 tieners en twee medewerkers waarin elke tiener wordt ingedeeld. Tieners zitten in een groep met mensen van dezelfde leeftijd, en kunnen kiezen voor een expliciet verdiepende groep (met langere spreektijden) als zij dat willen. Met deze deelgroep trekken ze het hele kamp op, maken ze alle activiteiten mee.

We zien dat als tieners in een kleine groep met andere tieners die dicht bij hen staan kunnen delen over de (geloofs)vragen waar ze mee spreken, er echte toenadering tot God plaatsvindt. Daarnaast is het ontwikkelen van vriendschappen met andere christenen een belangrijk doel van deze deelgroep. Het kamp duurt immers maar een aantal dagen, maar in het 'echte' leven op school heb je christenen om je heen keihard nodig!

Benieuwd naar hoe het eraan toe gaat op zo'n kamp?

Klik hier voor een impressie op de projectwebsite van 4U! en Hightime

BestandenDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter