Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

neem ook een abonnement
Op Bouwen aan de Nieuwe Aarde

hulp bij het lezen van de Bijbel
Tips en materialen voor Bijbellezen en gebed
 

Niet meer alleen in naam katholiek

Hoe ik geïnspireerd werd de Bijbel te lezen en mijn katholieke geloof gestalte te geven.

In het jaar 2007 woonde ik de Heilige Mis bij in Hoogvliet. Zelf wonen wij in Spijkenisse. De kerk lag op de route naar mijn werk. Ik had een eigen bedrijf en kwam elke keer langs die kerk. Pastoor Franken was in Hoogvliet pastoor. Bij de mededelingen spoorde hij de mensen aan om zich in te schrijven voor de Alpha-cursus. Dat deed hij drie weken achter elkaar. Ik wist niet wat zo'n cursus inhield, maar was niet van plan me in te schrijven. Mijn dochter vroeg mij of ik had ingeschreven en ik antwoordde negatief.

Dochter schreef mij in

Zij schreef mij in buiten mijn medeweten en dat maakte me een beetje boos. Op de woensdag dat de cursus zou beginnen kwam ik thuis van mijn werk. Onder het douchen kreeg ik het idee om toch te gaan kijken, uit nieuwsgierigheid. Ik werd ingedeeld in een groep van tien mensen met twee begeleiders. Iedereen moest zich voorstellen. De meesten lezen de Bijbel, anderen zijn aangesloten bij een gebedsgroep. Ik kwam als laatste aan de beurt en zei: 'Ik heb nooit een Bijbel geopend, laat staan erin gelezen en ik ben ook niet van plan erin te gaan lezen. En ik weet niet wat een gebedsgroep inhoudt.' De meesten schrokken, maar ik was eerlijk. Ik heb toch de hele Alpha-cursus meegedaan. Waarom? Dat weet ik niet. Het ging vanzelf.

Hoogvliet-mannengroep-2016-11-1Nu ben ik lid van een groep mannen

Bijbel van mijn echtgenote

Kort daarna volgde een cursus Leven in de Heilige Geest. Gedurende deze cursus heb ik de Bijbel van mijn echtgenote geopend. Ik zag hem liggen terwijl ik naar de tv zat te kijken. De derde keer dat ik ernaar keek heb ik hem opengedaan. Mijn vrouw zei niets, keek mij alleen maar aan. En tot op de dag van vandaag lees ik er trouw iedere week een paar keer in. Nu ben ik lid van een groep mannen, die om de twee weken bij elkaar komt om de Bijbel te lezen en heb ik mij aangesloten bij twee gebedsgroepen. Ook help ik als vrijwilliger bij het parochiesecretariaat in Hoogvliet een paar mensen van een gebedsgroep bij het lezen van de Bijbel en de uitleg ervan.

Tevreden

Ik ben heel tevreden dat ik bekeerd ben. Van iemand die alleen in naam katholiek was, ben ik nu geworden tot iemand die hongerig is naar het Woord van God.

Nemencio van der Biezen

Uit: Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2016-6

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter