Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

KCV archief op website KDC
Hier zal het archief online inzichtelijk worden

audiotheek kcv
Online en offline in het KDC
 

ARCHIEFMATERIAAL NIET WEGGOOIEN

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2019-3:

Het Katholiek Documentatiecentrum (KDC) in Nijmegen bewaart archieven van katholieke organisaties die maatschappelijk actief waren in Nederland voor historisch onderzoek en als bron van inspiratie.

Katholiek documentatiecentrumHet KDC werd vijftig jaar geleden opgericht toen allerlei katholieke organisaties in snel tempo werden opgeheven. Dat er de laatste vijftig jaar in katholiek Nederland ook allerlei nieuwe initiatieven waren, is minstens zo belangrijk om met documentatie te kunnen aantonen. Organisaties kunnen in goed bewaarde archieven ook zelf terugvinden wat hun oorspronkelijke bedoelingen en inspiratiebronnen waren.

Archief KCV
Op de website van het KDC zijn de nieuwe bewegingen sinds kort met een eigen openingspagina te vinden: www.ru.nl/kdc/weten/nieuwe-bewegingen. KDC-directeur Hans Krabbendam gaf recent in het Overleg Nieuwe Bewegingen uitleg over de mogelijkheden die dit documentatiecentrum biedt. Hij wil ook graag archiefmateriaal van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) in bewaring nemen. Vertrouwelijke stukken worden vertrouwelijk behandeld. Het KDC wordt bekostigd door de Radboud Universiteit, waarvan het KDC een onderdeel is. Over de KCV-archieven in Helmond en Wijk bij Duurstede zijn inmiddels afspraken gemaakt. De Vernieuwing telt echter ook veel initiatieven en regionale groepen waarvan historisch materiaal bij mensen thuis ligt. Ook dat materiaal is in veel gevallen belangrijk om te bewaren. Daartoe kan contact worden opgenomen met Kees Slijkerman.

Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2019-3

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter