CHARIS

 
 

CHARIS jongeren Created4Greatness 31-10-2020

Op de avond voor Allerheiligen, 31 oktober 2020, was er een online bijeenkomst van jongeren van de charismatische vernieuwing wereldwijd met als thema Created 4 greatness / Geschapen om groots te zijn

Paus tot de jongeren van CHARIS

Zie hier de hele bijeenkomst op YouTube, met aan het begin een aantal jongeren die jong zijn gestorven en door de Kerk zijn heilig verklaard, waarmee ze tot voorbeeld gesteld worden. Dan volgt veel lofprijzing en bezinning met tenslotte deze videoboodschap van paus Franciscus, waarin hij zegt:

Pope-Francis-verleid-door-JezusJullie, jongeren van CHARIS, hebben elkaar ontmoet, gebeden en nagedacht over heiligheid. Heiligheid is de ontmoeting met Jezus, elke dag, ieder moment. De ontmoeting met Jezus in de Eucharistie, in gebed, in de mensen. Jezus aanwezig, leven met Jezus. Maar dat kunnen wij niet doen. We hoeven alleen maar ons hart te openen, zodat de Heilige Geest die ontmoeting met Jezus creëert. We moeten de Geest de gelegenheid geven in ons binnen te komen en ons te leiden op dit pad van heiligheid. Jullie, jonge mensen, denk niet dat heiligheid een onbereikbaar iets is. Het is de christelijke weg van elke dag. Zie geen andere weg, kijkt niet naar een andere weg. Laat jezelf verleiden door Jezus. Open je hart voor de Geest, zodat Hij de levens van ieder van jullie transformeert. paus-Draag-altijd-een-evangelie-in-je-zakEn draag altijd het evangelie in je zak, want het woord van Jezus zal je inspireren om voort te gaan. Moge God jullie zegenen en, alsjeblieft, vergeet niet voor mij te bidden. (Uit de Engelse ondertiteling vertaald door Kees Slijkerman) Hier de Engelse tekst.

Deze video is ook te zien op deze Facebookpagina, waar je ook je reactie kunt plaatsen.

Homepage

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter