CHARIS

 

Dit was de flyer in 2022
Het thema was toen 'De Heilige Geest en de Bruiloft van Kana'
 

Charisdag 2022 te Utrecht

Zie de video van deze sprankelende CHARIS-dag. Klik op de foto en zie het middagprogramma met de lofprijzing, eerst nog door The Gospel en daarna door Mensaheronan Di Pas. Met tussendoor nieuwtjes en getuigenissen. Maar ook een toelichting bij de hele grote icoon.

De Nederlandse Service of Communion van CHARIS van de verschillende katholieke charismatische gemeenschappen en netwerken organiseerde dit op Tweede Pinksterdag, 6 juni 2022 in de Rafaëlkerk bij priester Koos Smits, Lichtenberchdreef 4 in Utrecht Overvecht. De eucharistieviering 's morgens viel samen met die van de parochie, met vooraf zang en muziek door Mensaheronan Di Pas. In de viering speelde en zong The Gospel o.l.v. Shirley S. Zichem.

Klik hier of op onderstaande foto voor de video van de ochtend. Na 14 minuten lofprijzing begint de eucharistieviering.

Na de viering sprak CHARIS-coördinator Kees Slijkerman over CHARIS. Hij deed dat aan de hand van een nieuwe icoon van Geert Hüsstege: de doop van Cornelius. Deze doop vond plaats nadat tijdens een preek van Petrus de Heilige Geest viel op Cornelius en de hele familie- en vriendenkring die hij had verzameld om naar Petrus te luisteren. Het wonder van Pinksteren vond hier plaats 'precies zoals bij ons' zei Petrus. Met dezelfde verschijnselen: bidden in tongentaal en profetie ingegeven door de Heilige Geest. Lees Handelingen 10.

Persoonlijke pinksterervaring

Het laatste onderdeel van het ochtendprogramma was een getuigenis van Petra Corbet over haar persoonlijke pinksterervaring, de ervaring gedoopt te zijn in Gods Geest. Het Heilige Geestweekend van de Alphacursus, waar ze aan deelnam, speelde daar een belangrijke rol in. Het heeft ook in haar missionaire ijver tot gevolg gehad, net zoals bij de apostelen.

Thema: De Heilige Geest en de Bruiloft van Kana

Het programma was

vanaf 9.30 uur welkom, Antilliaanse muziek, informatie tafels, koffie/thee

10.30 uur Eucharistieviering met voorganger pastor Koos Smits, met de parochianen van deze kerk en met muziek en zang door The Gospel o.l.v. Shirley S. Zichem Met kinderwoorddienst.

10.45 uur Kees Slijkerman over CHARIS, een 'tweede Pinksterenicoon' en CHARIS, getuigenis

12.30 uur Ontmoeting bij de lunch, lunchpakket zelf meenemen / soep en lekkere hapjes te koop, lofzang in de kerkzaal

ca. 13.15 uur

Muziek en zang door Mensaheronan Di Pas

Uitleg bij de drieluik-icoon van de bruiloft te Kana, aangevuld door wat deze icoon bij de aanwezigen oproept?

Interviews/getuigenissen vanuit de verschillende bewegingen en netwerken

14.50 uur: Kort Aanbiddingsmoment met uitspreken toewijdingsgebed

15:00 uur afsluiting en napraten

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter