CHARIS

 
 

verslag CHARISDAG 2023

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, was er in de Rafaëlkerk te Utrecht Overvecht de nationale open CHARIS-dag, een feest van ontmoeting, zang en muziek, getuigenis, Eucharistie, samen lunchen, indringend aandacht voor het slavernijverleden en aandacht voor oecumene: de toenadering tussen rooms-katholieken en pinkstergelovigen. 

Als inbreng in het synodaal proces werden vijf stellingen aangeplakt en gepresenteerd. CHARIS is op initiatief van paus Franciscus opgericht ten dienste van alle katholieken, de oecumene en de armen. Het is in het Vaticaan gevestigd onderdeel van de Rooms-Katholieke Kerk, om Kerkvernieuwing door de Heilige Geest en de charisma’s te bevorderen.

Meer over deze dag: KLIK HIER

Thema:
Kom Heilige Geest, beweeg mij

Het programma was: 

10.00 Antilliaans gospelkoor United Voices of Joy

10.45 Themalied door Bernadette Hemelsoet, korte inleiding Heilige Geest, beweeg mij ivm het synodaal proces en getuigissen uit parochie

11.15 korte pauze

11.30 Eucharistieviering met priester Koos Smits en lofprijsband The Gospel.

12.40 Lunch   >>> Collecte, online doneren <<<

13.30 uur Zang en muziek, een nieuwe icoon, stilstaan bij de impact die het slavernijverleden van het Koninkrijk der Nederlanden onder leiding van Shirley S. Zichem, die zelf een nazaat is van tot slaaf gemaakte in Suriname. Aansluitend een gesprek met de landelijk voorzitter van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten, Machiel Jonker. 

15.00 uur lofprijzing met gospelkoor United Voices of Joy, korte meditaties, stilte en aanbidding.

16.00 einde

De parochie verzorgde de lunch.

Het programma werd verzorgd door CHARIS-Nederland in samenwerking met de Rafaëlgemeenschap, een geloofsgemeenschap binnen de grote Martinusparochie in Utrecht. 

Deelnemers hadden ook houdbaar voedsel mee te nemen voor de Voedselbank.

Livestream ochtend en middag op YouTubekanaal Rafaelkerk Utrecht

Infocontactgegevens

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter