KCV

 
 

Charismatisch en katholiek

Artikel in Nederlands Dagblad 25 februari 2017

KCV-foto-Hightime 2016in ND 2017Het jongerenfestival Hightime van de Katholieke Charismatische Vernieuwing, eind december 2016. Er waren volgens de organisatie 150 jongeren en 80 medewerkers voor naar het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt gekomen.

Je zou ze evangelische katholieken kunnen noemen: de mensen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Met (protestantse) evangelischen ontstaan de laatste tijd steeds meer contacten.

Eind mei is er in Nijkerk een driedaagse genezingsconferentie met evangelisch-charismatische sprekers als Randy Clark, bekend van de recente ‘There is More’-dag van het Evangelisch Werkverband, en evangelist Mattheüs van der Steen. Maar er komen ook twee rooms-katholieke sprekers: theoloog Johannes Hartl uit Duitsland en een Franse priester, Jean-Michel Tour.

Onder protestanten is er de laatste maanden weer beweging en discussie over de (buitengewone) gaven van de Heilige Geest – niet voor het eerst. Rooms-katholieken zijn daar al veel langer mee bezig. De laatste tijd ontstaan er over en wee …  Dit is 14% van het artikel. U kunt hier inloggen om het hele artikel te lezen. Als abonnee of tegen een kleine betaling.

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter